Nova korisna akcija UBR-a u bolnici

imageČlanovi udruženja boraca rata od 1990 godine grada Valjeva su dana 10.03.2018 godine, ponovo sprovodili jednu od projektnih aktivnosti i to edukaciju, rad i druženje sa fizičkim aktivnostima putem projekta Lazarica Tradicije 13 i programa Ljubovija u Opštoj Bolnici Valjevo na odeljenju Radiologije.

Urađene su tri prostorije, veliki broj ulazno izlaznih vrata, i gornji deo hodnika sa obe strane na odeljenjeu Radiologije. Nastavićemo dalju saradnju sa Opštom bolnicom Valjevo i neka to bude na obostrano zadovoljstvo u znak odlične saradnje sa rukovodstvom bolnice i svim zaposlenima!
Isti projekat je dobijen od strane Ministarstva za boračka pitanja, Ministra Zorana Đorđevića, Državnog sekretara Negovana Stankovića i Komisije ministarstva i dobijenom programu od strane grada Valjeva i Gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenoviće i to je jedna od predviđenih aktivnosti koja se sprovodi u istom projektu i programu.
Od Države Srbije i grada Valjeva ne treba samo tražiti već svojim primerom treba pokazati da će borci i boračka populacija uvek raditi za dobrobit svog naroda, Države Srbije, Grada Valjeva i svojih naših članova.
Ovakim načinom sprovođenja projekta i programa mi afirmišemo i udruženje boraca i sarađujemo sa institucijama od posebnog značaja kakva je Opšta Bolnica Valjevo a što nam nalaže i Statut udruženja boraca.
Posebno nam je drago što to radimo na odeljenju Radiologije gde je glavni tehničar naš Borac i član Zoran Simić i doktor radiolog dr Ljuba Pavić.
Takođe mi imamo saradnju na visokom nivou sa direktorom Opšte Bolnice Valjevo dr. Zoranom Đurić.
Ove aktivnosti na višestruko zadovoljstvo su krenule posle pomoći teško obolelom članu udruženja pomoć je usledila od Darka Glišića oko lečenja istog člana udruženja.
To smo nekada razgovarali i dogovarali se i sa ministrom Aleksandrom Vulin u vezi istih aktivnosti i došli smo do toga da se bar moralno odužimo za lečenje svih naših bolesnih članova a i same aktivnosti našim članovima znače mnogo.
Edukacija je pozitivna ,,bomba" u organizmu za čoveka koji je pretrpeo traume rata, a tu su i fizičke aktivnosti, naše druženje i izlazak iz kuće i kruga ,,zatvorene ličnosti".
Radili smo danima da bi došli do ovakih rezultata na koje se ja ponosim kao predsednik jer sam u dobrom delu moji saradnici i ja idejni tvorci i zato svi i kažu da je Valjevo grad Boraca.
Nastavljamo dalje da radimo za dobro svih nas a posebno stvaranja boljih uslova za lečenje svih građana i možda je ova aktivnost ,,kap" ali ne može se samo sedeti kući i samo tražiti.
Pozivamo i sva druga udruženja građana i organizacije pa čak i pojedince da i oni sprovedu sličnu aktivnost i pomognu institucije od posebnog značaja.

Predsednik Ubr od 1990 grada Valjeva i Generalni sekretar Udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.