Sednica Gradskog veća održana 7. februara

imageNa sednici Gradskog veća razmatrano je osam tačaka, dok je predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2018. godini odložen za neku od narednih sednica kako bi se upotpunio. Utvrđeni su predlozi rešenja o davanju saglasnosti na program rada Doma zdravlja i Zdravstvene ustanove Apoteka “Valjevo“ za 2018. godinu.

Utvrđen je predlog odluke o usvajanju plana realizacije ključnih elemenata u cilju unapređenja turističkih potencijala prostora Divčibara u periodu od 2018. do 2020. godine. Ovo je trogodišnji plan kojim se planira ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju postojećih resursa i infrastrukture Divčibara sa uvođenjem novih sadržaja i time se definišu strateška opredeljenja u razvoju ovog turističkog mesta u narednom periodu. Plan predviđa mehanizam praćenja realizacije i institucionalni okvir upravljanja Divčibarama, a i kratkoročne i srednjeročne mere a sve u svrhu realizacije projektovanih ciljeva koji su u skladu sa Planom generalne regulacije Divčibara.
Članovi Gradskog veća su utvrdili predlog odluke o izmenama odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Des“ d. o. o. Valjevo u osnovni kapital grada Valjeva u ovom preduzeću, a takođe i zaključak o prihvatanju ugovora o konverziji potraživanja grada Valjeva prema ovom preduzeću.
Na današnjem zasedanju utvrđen je i predlog zaključka o usvajanju programa korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2018. godini. Opredeljivanjem sredstava na način utvrđen ovim programom grad Valjevo obezbeđuje deo sredstava za nabavku protivgradnih raketa, finansiranje naknade protivgradnim strelcima i tako preduzima preventivne mere na smanjenju rizika od elementarne nepogode na svojoj teritoriji. Sredstva su utvrđena Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 5.500.000,00 dinara s tim što

će iznos od 3.000.000,00 dinara koristiti za nabavku protivgradnih raketa, a iznos od 2.500.000,00 dinara za finansiranje naknade za protivgradne strelce.
Utvrđen je i predlog zaključka o usvajanju programa za povećanje efikasnosti i smanjenja gubitka u vodovodnom sistemu Valjevo. Takođe je utvrđen i predlog zaključka o prihvatanju ugovora o poravnanju koji će zaključiti grad Valjevo i Košarkaški klub “Metalac“ iz Valjeva.
Sve ove tačke biće razmatrane na sednici Skupštine koja je zakazana za petak 9. februar 2018. godine.

KABINET GRADONAČELNIKA

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.