Lokalni front: Laži aktuelne vlasti

imageLokalni front ne odustaje od namere da ukaže na nepravilnosti prilikom izvodjenja radova u MZ Petnica. Tvrdeći da nije tačno da je NN lice postavilo cevi u reku Banju već da isto lice ima ime i prezime oni su pozvali gradonačelnika i zamenika da se oglase i iznesu plan kako će grad da nadoknadi štetu nastalu prilikom vadjenja cevi.

Dostavljajući medijima mišljenje nadzornog organa na konferenciji za novinare aktivista Lokalnog fronta Djordje Petković je rekao da očito gradska vlast unosi neistine u zvanična dokumenta. „ Za ponovo pokazujem ovaj dokument sa osvrtom na mišljenje nadzornog organa da je do manjka radova došlo zbog NN lica. To NN lice ima svoje ime i prezime, a ukoliko se misli na lice koje je postavilo cevi kako bi sebi omogućilo prilaz do kuće , to lice se samo prijavilo policiji i dalo izjavu 4.maja 2017. godine . Tu je kao što vidite naveden razlog zbog kojeg je to lice postavilo cevi , a dalje navodi da će iste sam ukloniti ukoliko gradske vlasti imaju nameru da urade most”, kaže Petković.
Oni napominju da ne odobravaju nelegalnu gradnju koja je počinjena polaganjem cevi u reku Banju , ali dodaju da takodje nemaju razumevanja za ono što je gradska vlast učinila nakon toga. Svedoci smo , kako tvrdi Petković da je načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović na sednici Skupštine rekao da je do oštećenja stubova za most došlo prilikom uklanjanja cevi i da zbog toga most nije ni uradjen. „Gradska vlast je uklonila cevi i u ovom slučaju grad mora znati ko je oštetio stubove.Ovde nije kraj. Rekli su tada da postoji prijava da su cevi ukradene i na taj način se stekao utisak da je čovek ukrao cevi i i postavio ih u korito reke Banje. A istina je evo otpremnice da je čovek legalno kupio cevi i istina je da je upravo Ljubiša Grujičić iliti NN lice , kako tvrdi grad, podneo prijavu protiv onih koji su povadili cevi i ondeli ih sa sobim. I o ovome postoji službena beleška”, navodi Petković.

image Na život gradjana u Petnici osvrnuo se Željko Trifunović tvrdeći da nema kanalizacione mrže iako je obećana , ali i da niko u petnici nema napon struje od 220 volti koliko je zakonom propisano. „ MZ Petnica je dostavila gradu projekat kanalizacije koji je MZ uradila. To nije projekat za celu Petnicu već za jedan njen deo , ali grad nije uvažio gradjane Petnice koji su izdvojili novac za taj projekat.Kao gradjanin MZ Petnica zahtevam od gradskih vlasti da urade projekat i potom kanalizacionu mrežu u Petnici. A pošto smo već videli da je gradonačelnik i portparol EPS-a i obećava investicije u sredjivanju distributivne mreže, treba da zna da je u Petnici struja najčešće oko 160 volti, a nekada i niža , a zakonom se zna šta je i koliko propisano. Neka ispune obećanje i očiste Petničko jezero i tu se nadamo da nećemo imati nsituaciju kao što je bilo sa čišćenjem Berkove brane”, rekao je Trifunović.
Loklani front poziva gradjane Valjeva da razmisle da li su svoj glas dali sadašnjoj vlasti da bi Valjevo postalo predgradje Uba i Mionice ili da bi se uslovi za život u Valjevu poboljšali.

S.V:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.