DS: Monstruozna vlast sa likom jednog čoveka

imageNema demokratije bez Demokratske stranke, poručile su valjevske Demokrate sa tradicionalnog Novogodišnjeg koktela. Na beogradskim izborima počinje razgradnja minstruoznog sistema vlasti, ponovile su Demokrate.

U Holu Centra za kulturu, demokrate su sa tradicionalnog Novogodišnjeg koktela poželele najpre srećnu Novu godinu i novu i staru, svim članovima svoje stranke , ali i gradjanima Valjeva. U obraćanju prisutnima Slobodan Pavlović predsednik GO DS-a u Valjevu je rekao da bez demokrata nema ni demokratije. „ Dali su nam Dafinu , Jezdu, zaduženja, sve smo to posle 2000-te vratili, znate i sami šta su radili. A mi nismo insistirali da kažemo da smo mi bili ti koji smo sve sanirali. To se dešava i u Valjevu.Za osam godina vlasti DS-a uradjena su dva obdaništa, dovedena tri strana velika investitora , toplovod , brojni drugi kapitalni projekti. Za šest godina sadašnje vlasti, verujte ništa. Nemaju šta da pokažu, ali sjajno marketinški rade“, rekao ja Pavlović.
On je podesetio na izbore u Mionici i situaciju i atmosferu koja je tamo bila prisutna za izbore i dodao: „Oni se plaše Mionice? Pa šta će tek biti sa Beogradom?“

image Novogodišnjem koktelu prisustvovali su predstavnici vladajućih stranaka, ali je bilo primetno da u sali nema kao ranijih godina direktora javnih preduzeća, predstavnika obrazovnih i drugih institucija, izuzev samih članova DS-a. Medju gostima bila je i potpredsednica DS-a Nada Kolundžija . „Ako isključite televizor i uključite sećanje kako ste živeli devedesetih, kako posle dvehiljadite, a kako danas, sigurna sam da znate tačno zašto DS, a ne neko drugi. Nama je ova vlast protivnik jer je neprijatelj ovog naroda i države, penzionera i zaposlenih, obrazovanja, neprijatelj svake perspektive za našu decu. Želimo da zaustavimo propadanje . Taman kad mislimo da smo dotakli dno otvori se nova rupa. Verujemo da će na beogradskim izborima doći do razgradnje ovog monstruoznog sistema vlasti. Ova vlast je monstrum u kome ne postoji ništa drugo sem volje jednog čoveka. Možda ne bi bilo toliko strašno da taj čovek zna šta hoće, ali ne zna jer on hoće jedino i samo vlast“, rekla je Kolundžija.

image Uz želju da 2018. godina bude godina sreće za sve gradjane pa i da je to jedino moguće ako na beogradskim izborima počne razgradnja „monstruozne vlasti“, prisutnima se obratio i Srdjan Milivojević član Glavnog odbora DS-a koji je izrazio zadovoljstvo što u sali vidi ljude sa kojima je, kako kaže, 91 dočekao Dragoljuba Mićunovića, one sa kojima je protestvovao 1996.godine, heroje Petrovdanskog mitinga 1999.godine, one sa kojima je branio Makija i one sa kojima je DS pobedio 2000. godine.
„Došao sam večeras u Valjevo i vidim vi nemate jelku, znače vi ne znate za novogodišnje napredne radosti, radost ugradnje u cenu jelke od 83 000evra. Kad vidite ministre Vlade RS i vidite da nose onu malu jelkicu ja odmah sumnjam da su nju platili jedno 5000 evra. Ne može ta jelkica da prikrije taj miris nečoveštva i miris užasnog terora i straha koji se seje Srbijom. Kad pogledamo sjedne strane, koga će birati Beogradjani u Beogradu i kad čujemo da je to neka ridja, crno žuta, ovakva i onakva koalicija , pa kakva god da je ta koalicija, ona je sigurno bolja od onih koji su u koaliciji sa Ramušom Haradinajem i sigurno je bolja od onih koji su napravili Jezdu, Dafinu, zardjalu kašiku. Trebalo nam je 25 godina da naučimo Aleksandra Vučića da se u EU ne ide preko Karlobaga i Virovitice nego preko aerodroma, da se Srbija ne voli tako što sejedan čovek proglašava božanstvom i novim Brozom. Ja sam pitao u Kruševcu što ne napravite novu marku sa likom novog Broza? Kaže narod ne zna onda na koju stranu da pljune, toliko ga narod voli“, rekao je Milivojević.

Uz poziv da se suprotstave pogubnoj politici Milivojević je rekao : „Dozvolite da za kraj ja naručim prvu pesmu od ovih muzičara , neka to bude „Dno dna“. Jer jadna je zemlja u kojoj se ekonomski tigar boji pesme „Dno dna“. Ako tu još ne znate , može i ona „Pada Vlada“!
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.