Za Radio Valjevo stečaj

imageZastupnik kapitala Radio Valjeva pokrenuo i zvaničnu proceduru za pokretanje stečaja nad ovom  najstarijom valjevskom medijskom kućom. Radio Valjevo sada nema ništa u svom vlasništvu izuzev dugova.

 Radio Valjevo je privatizovano u oktobru 2015. godina i na licitaciji ga je za 17 400 evra kupila Beogradjanka Doris Aćimović. Kako se navodi u odluci Agencije za privatizaciju ova kupovina poništena je pre par meseci zbog neispunjavanja kupoprodajnog ugovora. Po zakonu država je  imenovala zastupnika kapitala Miodraga Ćosića. U predlogu odluke o pokretanju stečajnog postupka Ćosić je naveo da Radio Valjevo više ne poseduje ni opremu ni prostorije, a program emituje sa iznajmljene opreme.Od prvog septembra ova medijska kuća je u stalnoj blokadi u iznosu od 1,1 milion dinara, a u zahtevu za stečaj dodaje I da obaveze ovog radija iznose preko 6,5 miliona dinara čime je ostvaren gubitak veći od vrednosti kapitala.
Predlog za stečaj podnosi se u ovom slučaju Privrednom sudu u Beogradu pošto je zvanično sedište ovog radija nakon privatizacije u tom gradu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.