U Valjevu održana Skupština boraca

imageDana 30.11.2017 godine održana je redovna Skupština Udruženja boraca pred prepunom salom Skupštine grada Valjeva.Jednoglasno je usvojen rad udruženja u 2016 godini, rad u 2017 godini do 30.11.2017, plan rada u 2018 godini, materijalno finansijsko poslovanje za 2016 godinu i finansijski izveštaj u Programu ,,Lazarica – nastavak" i Projektu ,,Prolom – Tradicije 12" za 2017 godinu!

Skupštini udruženja i velikom broju prisutnih članova obratio se ispred grada Valjeva odbornik Mandić Miroslav i zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić, takođe ispred skupštine grada u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića prisustvovali su odbornici Miodrag Lazić i Jovan Pavić.
Rad udruženja boraca i saradnju sa udruženjem posebno je pohvalio zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić i odbornik Miroslav Mandić.

Prisutnim članovima udruženja se obratio narodni poslanik u prethodnom sazivu Saša Dujović i čuveni borac za boračka prava Dejan Milošević Kuna koji je pročitao imenovanje Bradić Ljubomira u generalnog sekretara Gvozdenog puka Srbije. Takođe složili su se: ,,da je Valjevo grad boraca i boračkih prava i da je to putokaz ostalim udruženjima kako treba raditi" Dejan Milošević Kuna je istakao:,,Danas i ovde u Valjevu piše boračka istorija i da svi u Srbiji treba da se pitaju koji su rezultati njihovog rada za boračku populaciju, a podržani su od strane ministarstva za boračka pitanja, zašto se ,,lažu" borci, koja je njihova korist od para poreskih obveznika koja dobijaju Udruženja boraca putem projekata, na jednoj strani Vam država daje sredstva i podržava poboljšanje položaja boraca, porodica i ratnih invalida, a na drugoj strani nemate rezultate rada kao par Udruženja gde je vrh Valjevsko udruženje boraca, tako više neće moći i o tome treba upoznati ministre i predsednika države"!
Skupštini udruženja su prisustvovala i druga udruženja boraca i srodno udruženje iz Vrnjačke Banje i predsednik Erac Dejan.
Bradić Ljubomir je reka da udruženje ne sme da se bavi politikom i da mora da sarađuje sa lokalnom samoupravom i ministarstvom za boračka pitanja.
Posebno je istaknuta dobra saradnja sa ministrom Aleksandrom Vulinom i Zoranom Đorđevićem, državnim sekretarom za boračka pitanja Negovanom Stankovićem, narodnim poslanikom dr Mihajlom Jokićem, gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, zamenikom mr Draganom Jeremićem i načelnikom gradske uprave dipl. pravnikom Aleksandrom Purićem.
Bradić Ljubomir je posebno predložio da se Udruženje boraca Valjevo mora uvek odazvati na sva obeležavanja koja organizuje Vlada RS i resorno ministarstvo za boračka pitanja a koja su počela da se odvijaju dolaskom ove vlasti, jer pre toga nikada nigde nismo prisustvovali niti nas je ko uvažavao a samim tim ni naše poginule drugove sem povremeno na lokalu se dešavalo poneko obeležavanje, što je jednoglasno usvojeno!

Doneta je jednoglasna odluka da Udruženje boraca rata od 1990 godine na nivou Srbije deluje u sastavu udruženja Gvozdeni puk Srbije, a koji su jedini uspeli da naplate ratne dnevnice za svoje članove iz Topličkog okruga!

Doneta je i odluka da se hitno traži adekvatno lečenje u kliničkom centru Srbije, deteta borca koje je bolesno od raka a nalazi se u KPD Zabela, pet radnih mesta u Krušiku za članove udruženja, posao za sina heroja pukovnika Milenka Pavlovića, povezivanje radnog staža za jednog člana udruženja koji je stekao uslov za penziju i ostali sitni a zakonski zahtevi.
,,Ja lično sam zadovoljan našom snagom i sve više je članova i poverenja u rad udruženja boraca zahvaljujući radu, istini, pomoći, rezultatima rada, saradnji sa lokalnom samoupravom i ministarstvom za boračka pitanja i ne mešanja u politiku, to je put ka uspehu boljeg života i poboljšanja položaja naših članova", rekao je Bradić.
Tužbe za diskriminaciju i deo oko istih pojasnio je jedini svedok u sudskim procesima Dejan Milošević Kuna.
Pre početka Skupštine održan je minut ćutanja za sve poginule borce, umrle rvi i borce, umrle članove porodica poginulih, umrlog heroja koji je odsekao prst na štrajku u Valjevu za naša prava, pok. Nebojšu Milenkovića Praporka iz Vlasotinca kao i za sve umrle građane grada Valjeva i Republike Srbije!

Predsednik Ubr i
Generalneralni sekretar
Udruženja boraca
Gvozdeni puk Srbije
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.