Mionicu posetio ministar ekologije Goran Trivan

imageO problemima gradjana Mionice I okolonih sela po pitanju ekologije I zaštite životne sredine sa tamošnjim meštanima razgovarao je ministar ekologije Goran Trivan. Smernice o mogućnostima razvoja Mionice po pitanju zaštite životne sredine Trivan je izložio na sastanku sa predstavnicima GO SPS i koalicionim partnerima.

Pored brojnih nerešenih probelema koje Mionica ima, jedan od gorućih tiče se upravo ekologije i zaštite životne sredine . O situaciji u Mionici ministra Gorana Trivana informisao je Dragan Gavrilović nosilac liste SPS-SRS-JS .
“Problem kanalizacije je više nego evidentan jer se fekalne vode slivaju u reke Toplicu I Ribnicu. I tamo gde ima i tamo gde nema izgradjene kanalizacione mreže ta voda završava u rekama. Poljoprivrednici su prinudjeni da se u letnjim uslovima snabdevaju vodom iz reka za svoje životinje .Kvalitet poljoprivredne proizvodnje je doveden u pitanje , a pre svega zdravlje tih ljudi. Dobro je što je uradjen projekat za prečišćavanje otpasdnih voda kad je u pitanju Banja Vrujci , ali Mionica ima taj problem i dalje”, rekao je Gavrilović.

image

Ministar Trivan je prisutnima postavio pitanje šta su to uradili za svoju decu u zadnjih trideset godina? „ Ko je zagadio vodu? Ne možete da pobegnete od toga. Nisam ja. To ste vi . To je istina. Cela Srbija je takva. Površinske otpadne vode su veliki zagadjivači .Zato ste u pravu i prvo treba rešiti pitanje otpadnih voda. Potrebna je projektno tehnička dokumentacija. I to mora biti projekat i zadatak SPS-a u ovim izborima. Daćemo sve od sebe da uradimo veliki posao. Moramo znati koliko je potrebno novca.. Mionica nije velika i ne može sve sama da uradi , zato mora da joj se pomogne i mi smo raspoloženi da to uradimo”, rekao je Trivan naglašavajući značaj projektne dokumentacije koja je preduslov za bilo kakva ulaganja.

Mionica je jedna od opština potpisnica regionalone deponije Kalenić, pa se na sastanku moglo čuti da Mionica treba da pronadje način za izgradnju reciklažnog dvorišta.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.