Štrajk odložen na kratko

imagePosle jučerašnjeg sastanka u Beogradu i niza prethodnih sastanaka, Dejan Milošević Kuna predsednik Gvozdenog Puka Srbije i Bradić Ljubomir generalni sekretar Gvozdenog puka Srbije su privremeno odložili štrajk glađu boraca za svoja prava i to na kratko, a sve povodom ispunjenog obećanja da zakon ulazi u Skupštinsku proceduru i obećanja da će naše primedbe biti uvažene kao i obećanje ispunjenja ostalih ne ispunjenih zahteva.

Zakon o borcu se nalazi drugi na listi razmatranja Skupštine Republike Srbije.
,,Ovo nije zakon o kojem je vršena rasprava u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i koji je prošao sva usaglašavanja, već zakon koji su verovatno pisali političke partije i par starešina i poštovanom Generalu Božidaru Deliću, verovatno prilagođen njihovim potrebama a ne boračkim?
Pratićemo tok rasprave o istom zakonu iz razloga jer ga je podneo poslanik Radikalne stranke poštovani general Božidar Delić???
Zašto nema nacrta zakona o kojem se raspravljalo i koji je u velikoj meri suprotan usaglašenom a raspravljanom nacrtu zakona o borcu, to je ključno pitanje i ko je suštinski pisao ovaj zakon o borcu i zašto se resorni ministar za boračka pitanja Zoran Đorđević ,,krije" kao nadležni ministar iza poslanika Radikalne stranke uveženog i poštovanog generala Božidara Delića!
Uz sva uvažavanja generala Božidara Delića koji je jedan od nas ali on ne predstavlja boračka udruženja i 500.000 boraca, ratnih invalida, porodica palih boraca, civilnih inalida rata već sebe kao poslanika i Radikalnu stranku čiji je poslanik.
Ovaj zakon nije prošao javnu raspravu sa legitimnim predstavnicima boračke populacije koji su organizovani preko svojih boračkih udruženja!?
Pratićemo dalja dešavanja u vezi nacrta zakona o borcu i ovo neće proći na ,,mala vrata" kako pojedinci zamišljaju!
Čast generalu Božidaru Đeliću!

Pratićemo i obećano u vezi lečenja deteta bolesnog od raka koje leži u Kpd Zabela i nema šansu da se adekvatno leči, dobijanje posla za sina heroja pukovnika Milenka Pavlovića koji je dao svoj život nad Valjevom 1999 godine, posao i to pet radnih mesta u Krušiku za socijalno ugrožene borce i decu poginulih i decu ratnih vojnih invalida kako u Valjevu i Kolubarskom okrugu tako i u celoj Srbiji, lečenje i pomoć teško obolelog borca Nebojše Milenković Praporka koji je pored učešća sa sinom u ratu 1999 godine na Kosovu, odsekao prst na štrajku glađu u Valjevu za sve Borce i poginule u Srbiji i njihove porodice, sanaciju objekata od elementarnih nepogoda pojedinih porodica poginulih i boraca i ostale zahteve koji su obećani da se reše"!

Posebno pitanje je da je dokazano da država duguje većem delu boraca sredstva za diskriminaciju i ratne dnevnice kao i ,,maminim i tatinim" sinovima kojima je to isplaćeno i veoma je čudno da se presude donose i trošiće se velika sredstva poreskih obveznika, na troškove suđenja a da država i pojedini ministri pored upozorenja ne reaguju ili pogrešno obaveštavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića???

Mi nećemo da se mešamo u politiku ali hoćemo u naša prava i zato i dajemo saopštenje!!!

Mnogo toga je urađeno ali preostaje ovaj najbitniji deo jer se zakon samo jednom donosi i zato moramo da istaknemo naše sugestije u vezi nacrta zakona koji nije bio na raspravi i ne podnosi ga resorni ministar već politička partija tj njen poslanik???

Predsednik,
Gvozdenog puka Srbije
Dejan Milošević Kuna

Generalni sekretar,
Gvozdenog puka Srbije
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.