“Na teren izađi sebe pronađi”

imageProjekat “Na teren izađi sebe pronađi”  ove godine biće sproveden u četiri grada : Beograd, Trstenik , Kruševac I Valjevo. Sve škole u gradu prihvatile su učešće u ovom projektu.

Projekat pod nazivom “Na teren izadji sebe pronadji” zamišljen je kao vannastavna aktivnost ili alternative za bolje I zdravije sutra kako bi deca usvojila neke nove navike po pitanju zdravih stilova života. Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare, ovaj projekat do sada je sprovodjen na teritoriji Beograda , a ove godine zamenski čas za fizičko , pokazni trening u trajanju od 45 min biće održan u valjevskim školama.
Pokazne vežbe podrazumevaju različite fizičke aktivnosti koje su uzrasno prilagodjene. “Ministarstvo omladine I sporta podržava I promoviše ovu akciju. Siguran sam da ćemo ovakvim I sličnim akcijama postati neki novi šampioni.Namera nam je da sport bude dostupan svoj deci ma koliko njihovi roditelji danas mogu da izdvoje za bavljenje sportom. Sigurno da je akcenat ministarstva pored vrhunskog sporta , zapravo školski sport. Pravilan rast I razvoj jesu prioriteti I drago mi je da je Valjevo medju gradovima gde će projekat biti realizovan”, rekao je Darko Udovičić, zamenik ministra Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije. On je na konferenciji pozvao lokalnu samoupravu da dostavi projekte koji podstiču I podržavaju bavljenje sportom kod dece .
U ime grada domaćina pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić zahvalio se što je Valjevo izabrano kao grad u kome će projekat biti realizovan , kako kaže , na radost svih školaraca.
Projekat je u samom gradu podržao Sportski savez Valjeva. “ Mi smo obezbedili jedan broj trenera koji će raditi sa decom. Sportovi koje smo odabrali su odbojka , košarka I rukomet,  a dogovoreno je da projekat bude sproveden na početku u četiri osnovne škole”, rekao je Radomir Simić predsednik SS Valjeva.
Učešće u ovom projektu najavile su sve škole u Valjevu I okolini, a časovi treninga za decu  su besplatni.

S.V.  

 

  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.