Ruglo u centru grada

imageSlika lepo uredjenog Desankinog trga menja se ukoliko se nadjete iza tog Trga tačnije iza zgrade Radio Valjeva. Šupe i neuslovni objekti u narednom periodu biće iseljeni.

Ružna slika unutrašnjosti dvorišta iza zgrade Radio Valjeva trebalo bi uskoro da se promeni, preduslov je iseljenje svih koji zauzimaju neki  nazovi objekat. 
„Ti objekti su nelegalni, neudslovni, izgradjeni ko zna kad i useljeni po ko zna kom principu. Jedna od glavnih zamerki revizora je bila što ovde niko ništa ne plaća. Niko ne plaća zakup ni za šta ni za lokale ni za stanove, sve je u Valjevu bilo do sada besplatno što nigde nije bilo“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Uz podsećanje da mnogi objekti nisu bezbedni za stanovanje i korišćenje Jeremić ističer da po detaljnom planu ti objekti i ne postoje.“Svi objekti su nelegalni i ja ću imati sastanak sa njima, konkretno sa Udruženjem za cerebralnu paralizu i ponuditi lokale koje mi nimamo, a nkoje niko do sada nije hteo da kupi . Recimo u Prešernovoj lokali nekoliko puta su nudjeni na prodaju , ali nije bilo zainteresovanih kupaca.Ali će ubuduće svi morati da palaćaju zakup. To nije naša samovolja već je revizor tako naložio“, kaže Jeremić.
Kako se moglo čuti sva Udruženja plaćaće 20% komercijalne cene, kako zakon i nalaže.  O tome šta će ubuduće biti na pomenutom prostoru izjasniće se gradski urbanisti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.