Kampanja “Ja u centru pažnje” – debata o upisu dece u obdanište u Valjevu

image28. septembra 2017. godine Evropski pokret u Srbiji-Valjevo će organizovati debatu „Pravo na obrazovanje za sve“ u galeriji Narodnog muzeja počev od 13 časova. Ova tribina je deo nacionalne kampanje “JA u centru pažnje” koja treba da javnosti pruži više informacija o reformi javne uprave u Srbiji.

Na tribini će biti predstavljeni osnovni ciljevi poltike predškolskog obrazovanja, dostignuća u ovoj oblasti, posebno pravednost obuhvata i upisa dece u predškolsko obrazovanje u Valjevu.
Evropski pokret u Srbiji-Valjevo će u narednim mesecima prikupljati iskustva građana sa javnim uslugama u tri oblasti – u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kod izdavanje ličnih dokumenata i upisa u vrtiće, predškolske ustanove i osnovne škole.
Kampanja “JA u centru pažnje” obuhvata veb portal www.mojauprava.rs, TV nastupe, aktivnosti na društvenim mrežama, organizaciju javnih događaja i prikupljanje ocena i iskustava od građana i građanki. Ovako prikupljene povratne informacije o javnim uslugama, biće korišćenje za pripremu predloga politika za nadležna ministarstva, kako bi unapredili svoje usluge.
Kampanja je deo projekta „Partnerstvom do dobre JAvne uprave“ koji ima cilj poboljšanje kvaliteta javnih usluga u Srbiji finansiranih novcem poreskih obveznika. Projekat realizuju Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, američke vladine agencije (USAID).

Na debati će govoriti:
Vladimir Pantić, pravni stručnjak, Evropski pokret u Srbiji-Valjevo
Predstavnik Grada Valjeva zadužen za predškolsko obrazovanje
Goran Milošević, socijalni radnik, Predškolska ustanova „Milica Nožica“
Dejan Marinković, predsednik Društva Rom u Valjevu
Branko Petrović, moderator, Evropski pokret u Srbiji-Valjevo
Četvrtak, 28. septembar 2017, u 13.00h.
Galerija Narodnog muzeja (Trg Vojvode Mišića 3, Valjevo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.