Požar u Planinici

      Нема коментара на Požar u Planinici

imagePožar u podnožju Maljena koji je počeo juče u poslepodnevnim satima ponovo se danas razbuktao. Požar gasi 25 vatrogasaca sa šest vozila.

Više hekatara niskog rastinja i šume u ataru sela Planinica nadomak Valjeva, planulo je juče u psolepodnevnim satima. Vatrogasne ekipe iz Valjeva, Mionice i Ljiga sa šest vozila bile su angažovane na sprečavanju daljeg širenja požara koji je pretio da se proširi i na četinarsku šumu u blizini. Dodatni problem u gašenju požara je činjenica da je teren izuzetno nepristupačan te i da se pojedine deonice gase ručno tako što se vatrogasci probijaju uskom stazom noseći vodu na ledjima. Požar je zaustavljen u toku jutra, ali je poslednjim informacijama jak vetar koji je jutros duvao ponovo razbuktao plamen. Prema raspoloživim informacijama, angažovana je i helikopterska jedinica MUP-a Srbije koja je u prvi mah samo osmatrala teren, i kako dsazanajemo spremna je za gašenje požara iz vazduha. Istovremeno, pripremljene su i obližnje hidroakumulacije za eventualno tankovanje vodom koja bi bila iskorišćena za gašenje vatre iz vazduha.
Požar u podnožju Maljena , sobzirom na pravac kojim se širi mogao bi , kažu upućeni , ozbiljno da ugrozi Divčibare , ali sobzirom da su vatrogasne ekipe ponovo na terenu očekivanja su da i ovaj novi požar biti stavljen pod kontrolu pre obimnijeg širenja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.