Naredba

      Нема коментара на Naredba

imageŠtab za vanredne situacije izdao je niz naredbi o postupanju u vezi snabdevanja i korišćenja vode. JKP Vodovod naloženo da razmotri uvodjenje i restrikcija u snabdevanju vodom.

Naredba

1. Nalaže se javnim preduzećima: JKP“Vodovod Valjevo“, JKP „Vidrak“ i JP „Kolubara“, stavljanje službi u stanje pripravnosti, kako bi se umanjile posledice nastale dugotrajnom sušom i visokim temperaturama.

2. Nalaže se JKP „Vodovod Valjevo“ da odmah započne sa snabdevanjem ugroženih područja vodom i po potrebi postavi rezervoare za vodu.

3. U cilju smanjenja potrošnje vode za piće, kako ne bi došlo do restrikcija, zabranjuje se korišćenje vode za druge potrebe (za pranje ulica i zalivanje javnih i zelenih površina i bašti).

4. Nalaže se komunalnoj policiji i inspekciji da pojačaju inspekcijski nadzor, preventivno vrše obilazak i kontrolu korišćenja vode i preduzmu adekvatne mere na otklanjanju uočenih nepravilnosti.

5. Nalaže se JKP „Vodovod Valjevo“ da razmotri mogućnost restrikcija u distribuciji i potrošnji vode.

6. Nalaže se Gradskoj upravi grada Valjeva da intenzivira rad mesnih kancelarija na ugroženom području.

7. Nalaže se poverenicima civilne zaštite u naseljenim mestima koja su ugrožena sušom da preduzimaju neposredne mere za učešće građana u sprovođenju mera i zadataka civilne zaštite i lične, uzajamne i kolektivne zaštite.

8. Razmotriti mogućnost izgradnje pregrada na vodotokovima drugog reda u cilju stvaranja mini akumulacija za vodosnabdevanje, gašenje požara i zaštita od poplava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.