Kradu struju iz ambulante

imageDa meštani pojedinih sela jedni drugima kradu vodu već smo saznali. Lelićani su otišli korak dalje pa kradu i struju? Za tri meseca stigao račun na 600 000 dinara.

Dok direktor Vodovoda Djordje Milanović apeluje na meštane pojednih sela da prestanu sa presecanjem cevovoda i skretanjem vode u svoje štale i voćnjake na sednici Skupštine mogla se čuti i zanimljiva informacija. Ambulanta u Leliću plaća veće račune za struju od Doma zdravlja u celosti iako radi samo jendom nedeljno po nekoliko sati.
„Kako je to moguće? Možemo li da pretpostavimo da neko krade struju? Pa da li je to normalno?“ upitala je za govornicom odbornica Gorica Božić.
Ambulanta služi da bi u njoj bila organizovana dežurstva lekara koji po odredjenom rasporedu jednom sedmično dolaze i pregledaju meštane. Činjenica je da i da ambulanta radi u toku dana pa teško i da se sijalica pali. Ipak račun je ogroman. Ta ambulanta ima jednu sijalicu i jedan računar , a u zimskim mesecima ponekad za taj jedan dan odnosno par sati se upali peć. Logično peć se u ovim danima ne pali.
„Kontaktirali smo ED i oni s konstatovali da se struja ne krade sa strujomera nego kako kažu negde u putu. Kako mi to da rešimo? Ipak oni kažu da moramo mi to da platimo. Taj iznos od 600 000 dinara za tri meseca nije mali za Dom zdravlja“, objašnjava Božić.
U realne troškove tako sada treba uračunati i prevoz za lekara , njegovu dnevnicu , a sada i po 200 000 u proseku za struju na mesečnom nivou. Sa tom računicom Dom zdravlja ne vidi mogućnost da ambulanta nastavi sa radom.
Druge ambulante –drugi problemi
Kako se moglo čuti na sednici Skupštine zbog neisplativosti i nedovoljnog broja pacijenata vrlo je moguće da će iz tih drugih razloga sa radom prestati i ambulante u Pričeviću, Goloj Glavi, Miličinici. „ Tu postoji realan problem da ljudi dodju kod lekara u ambulantu, lekar odredi terapiju , ali pacijenti moraju u Valjevo do apoteke po lekove. Oni realno razmišljaju, ako već moram u Valjevo po lekove onda ću i kod lekara. Nije nam namera da gasimo ambulante i sve činimo da ih održimo, ali postoje problemi u njihovom funkcionisanju“, rekla je Božić za skupštinskom govornicom.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.