In memoriam dr Milivoje Simović

imageU Domu zdravlja je održana komemoracija dr Milivoju Simoviću, ginekologu, nekadašnjem direktoru ustanove i načelniku Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Valjevo, koji je preminuo u utorak.

Кomemoraciji su prisustvovali i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i predsednik Skupštine Milorad Ilić. Pred rukovodstvom Grada Valjeva, brojnim kolegama iz Doma zdravlja, Opšte bolnice i drugih gradskih ustanova, o dr Simoviću govorio je njegov dugogodišnji saradnik, direktor Doma zdravlja dr Zaven Der Hazarjan:
-U svom životnom veku dr Simović je konstantno učio, napredovao i obavljao mnoge odgovorne poslove u zdravstvu. Od svega ostaju uspomene na dobrotu, nesebičnost, pravičnost, skromnost, druželjubivost, čistotu morala, čovekoljublje, uzdržanost, revnost u poslu. Ne govorim ovo zato što je običaj da se o pokojnicima govori samo ono što je dobro i što ih je krasilo, govorim ono čega se sećam. Dr Simović je zaista bio izuzetan kolega, dobar saradnik, primeran i odmeren, odan svojoj porodici. Istinoljubiv i pravedan čovek, sa mnogo vrlina – čovek dostojan poštovanja. Njagovi najbliži mogu biti ponosni što su ga imali za supruga, oca, dedu i rođaka. Mi ostali možemo biti ponosni na to što smo u njemu imali dobrog drugara i kolegu.
Dr Milivoje Simović rođen je 1954. godine u Foči, gde ja završio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet završio je u Novom Sadu, nakon čega se zaposlio u Službi ginekologije Opšte bolnice Foča. Кrajem osamdesetih godina prošlog veka zapošljava se u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Кrušik“, gde završava započetu specijalizaciju iz ginekologije i radi kao ginekolog. Bio je direktor Zavoda od 2000-2004. godine, kada prelazi u Dom zdravlja Valjevo i biva načelnik Ginekologije do 2009. godine. U maju 2011. postaje prvi direktor Doma zdravlja nakon gašenja Zdravstvenog centra i na toj dužnosti bio je do jula 2015. U mladosti se bavio sportom i novinarstvom, bio je veliki zaljubljenik u muziku. Sahranjen je danas na Novom groblju u Valjevu, uz zvuke pesme Dragana Stojnića „Bila je tako lepa“.

DZ

Vamedia je dugi niz godina uspešno saradjivala sa dr Simovićem. S obzirom na izuzetnu poslovnu i prijateljsku saradnju duboko žalimo zbog gubitka porodice Simović. Verujući podjednako da je valjevsko zdravstvo izgubilo jednog sjajnog lekara – Neka mu je večna slava i hvala.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.