Derbi pripao Šapčanima

imageU izuzetno uzbudljivom rvačkom meču između valjevske Mladosti i šabačkog Viteza koji je održan u okviru „Tešnjarskih večeri“, Šapčani su pobedili sa 3:2, a o pobedniku su odlučivale nijanse. Pobede za Vitez ostvarili su Uglješa Gajić, Uroš Madžarević i Aleksandar Isailović, dok su kod domaćina uspešni bili Strahinja Đermanović i Vuk Lekić.

U kategoriji do 75 kilograma sa 18:10 pobedio je Uglješa Gajić, vicešampion Evrope u skolskom uzrastu. On nije dozvolio iznenađenje protiv silno motivisanog Bojana Đurđevića, koji je imao nekolio sjajnih akcija, ali nije uspeo da savlada jednog od najtalentovanijih evropskih rvača.
Darko Pantelić je u kategoriji do 80 kilograma poražen od Uroša Madžarevića, što je predstavljalo iznenađenje. Pantelić je imao dužu pauzu zbog problema sa leđima, te se videlo da nije u punoj formi, što je iskoristio mladi Šapčanin i pobedio rezultatom 12:8.
Sjajnu formu potvrdio je Strahinja Đermanović u kategoriji do 85 kilograma, gde je bio bolji od Ilije Petrovića. Meč je završen rezultatom 11:11, ali je Đermanović pobedio jer je imao vredniju akciju, i to bacanje za pet poena, koje je ujedno bilo i najbolji potez večeri.
Vuk Lekić je u meču sa Dejanom Čikarićem potvrdio da je najbolji junior u državi u svojoj kategoriji, i pobedom od 18:4 protiv znatno težeg protivnika doneo izjednačenje svojoj ekipi i uzbudljivu završnicu meča.
U kategoriji do 130 kilograma meč pun preokreta i uzbuđenja. Lazar Gavrilović se do poslednjeg trenutka borio sa 30 kilograma težim Aleksandrom Isailovićem, i iako je meč završen pobedom Šapčanina rezultatom 15:13, Gavrilović je dobio zaslužene ovacije.
Meč je ispunio očekivanja brojne publike, viđene su izuzetno atraktivne borbe, što će doprineti popularizaciji rvanja u Valjevu. Iako rezultat nije bio u prvom planu, rvači koji su nastupali zadovoljili su kvalitetom rvanja, i oni će predstavljati okosnicu tima u mečevima Druge lige koji su na program na jesen.

Rezultati po kategorijama:
-75kg: Uglješa Gajić (Vitez) pobedio Bojana Đurđevića (Mladost) sa 18:10
-80kg: Uroš Madžarević (Vitez) pobedio Darka Pantelića (Vitez) sa 12:8
-85kg: Strahinja Đermanović (Mladost) pobedio Iliju Petrovića (Vitez) sa 11:11 (Đermanović pobedio jer je imao vredniju akciju, od 5 poena)
-98kg: Vuk Lekić (Mladost) pobedio Dejana Čikarića (Vitez) sa 18:4
-130kg: Aleksandar Isailović (Vitez) pobedio Lazara Gavrilovića (Mladost) sa 15:13  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.