Načelnik i službenik Uprave ostaju u pritvoru

imageNačelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić, kao i službenik Gradske uprave A. Đ. ostaju u pritvoru koji je produžen još do 30 dana, dok je pritvor ukinut za pet vlasnika i odgovornih lica firmi iz Valjeva, Šapca i Novog Sada, koji su svi hapšeni prošlog meseca pod sumnjom za mito i nameštanje tendera.

Kako saznajemo, pritvor je načelniku i službeniku Gradske uprave produžen na zahtev Višeg tužilaštva, zbog istih razloga zbog kojih je i određen nakon hapšenja – mogući uticaj na svedoke u procesu, kao i zbog uznemirenja javnosti.
Policija i BIA su prošlog meseca uhapsili osam osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.
Svi oni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.