Akcija uspela, Dom ukrovljen

imageBrezovčani sponosom pokazuju svoj novi Dom koji su izgradili zajedničkom radnom akcijom. Dom ukrovljen, a opremanje se očekuje naredne godine.

I najveći skeptici , kažu u selu Brezovice nadomak Valjeva, sada su uvereni da je zajendičkom radnom akcijom moguće uraditi mnogo. Kada su prošle godine srušili stari Dom koji jue bio posve neuslovan mnogi su posumnjali da će izgradnja biti brza i uspešna. „ Sada smo i ukrovili što je najvažnije.l Stavili smo stolariju, tu je struja, sve polako. Ostaje nam da izmalterimo unutra i da pod uradimo pa da polako počenemo i da opremamo Dom“, pričaju zadovoljni meštani.
Dom je izgradjen od sredstava donatora u najvećoj meri preduzeća Tondah kje je doniralo blokove, crep, jednom rečju gradjevinski materijal, a pomogao je i grad Valjevo.

image Za vikend je u Brezovicama održan i Dan maline, a meštani kažu da je Dom i svečano otvoren.
„Polako, dogodine ćemo mi to završiti. Opremićemo ga. Opet zajedno. Neki od nas još pamte radne akcije kioje su izgradile ovu zemlju, a da mi nećemo izgraditi jedan Dom“, poručuju Brezovčani.

image Izgradnja Doma u Brezovicama jedinstven je primer zajedničkog rada kada su valjevska dsela u pitanju. Činjenica je s druge strane da mnogi slični objekti u selima propadaju. Najčešći odgovor na pitanje zašto sami nešto ne urede je da u selu nema mladih koji su zainteresovani za tako nešto.
Sela polako nestaju,a Brezovice, eto opstaju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.