Završetak kampanje „Depresija–hajde da razgovaramo”

imageU četvrtak 8. juna s početkom u 13 sati, u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo, biće organizovana izložba likovnih i strip radova osnovaca i proglašenje najuspešnijih autora u okviru kampanje „Depresija – hajde da razgovaramo“. U pitanju su učenici sedmog razreda gradskih škola, koji su pre toga bili učesnici radionica (vršnjačke edukacije) posvećenih depresiji.

Dom zdravlja Valjevo je sa partnerskim ustanovama organizovao vršnjačku edukaciju sa učenicima sedmog razreda osnovnih škola, radi prevencije depresije među mladima. U timu za rad sa učenicima bili su psiholog, psihijatar, pedijatar, patronažna sestra, profesori zdravstvene nege Medicinske škole, predstavnici Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta. U radionicama su aktivno učestvovali učenici trećeg razreda Medicinske škole, kao podrška i motivacija mlađim drugarima.

Na ovaj način Dom zdravlja sa partnerskim ustanovama završava obeležavanje Svetskog dana zdravlja, koji je ove godine bio posvećen depresiji. Svetska zdravstvena organizacija u kampanji posebnu pažnju posvećuje onima koje depresija najčešće pogađa, a među njima su i adolescenti i mlade osobe. U skladu sa tim prvo su organizovane vrlo zanimljive i uspešne radionice, a zatim i konkurs za izradu stripova i crteža.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.