Kontinuitet će dati rezultat

imageRad gradske vlasti u proteklih godinu dana je rad koji počiva na kontinuitetu. „Mi nismo vlast koja zida zgrade jer to je najlakše. Mi želimo da obezbedimo bolji život za gradjane koliko god je to moguće“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Nakon što je na sednici Skupštine opozicija rekla svoje po pitanju učinka vlasti u proteklih godinu dana , za Vamediu zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da je i očekivano da opozicija kritikuje , zato i postoji. „ Na početku ove vlasti već smo rekli da mi nećemo raditi samo godinu za godinu već da se radi u kontinuitetu rada sve četiri godine i sve što smo tada naveli kao bitne projekte , svi su u realizaciji već. Pokrenuli smo to. Sve su to projekti koji su dugoročni i koji za realizaciju zahtevaju najmanje dve godine. Ima i onih stvari koje smo doveli do kraja , početak rada Šeste škole u septembru sigurno je kraj tih radova , uspeli smo to da završimo. možemo da kažemo da je oscilacija postojala kod organizacije javnih preduzeća i tu treba da se pogledamo u oči da vidimo dokle smo to stigli i šta smo uradili. Ostalo što smo najavili to smo i započeli“, kaže Jeremić.
On kaže da od početka postoji namera da se ova vlast svrsta u redove nesposobnih vlasti te i da takvi stavovi od početka mogu da se porede sa predubedjenjem koje je postojalo kod izbora Ronalda regana za predsednika Amerike. „ Niko mu nije sasvim verovao , ali on je ipak uradio neke epohalne stvari tako i ovde . Ali ne treba se na to osvrtati jer suština je u onih sedam ili osam projekata koje sam i na sednici Skupštine pomenuo. Kada to završeno , sigurno ćemo biti uspešna vlast“, kaže Jeremić.
Zamenik navodi da je možda dodatnu zabunu i konfuziju unela činjenica da je deo prošle godine bila na vlasti neka druga koalicija pa i da je bilo opet zbog kontinuiteta teško razdvojiti i reći šta je tačno od kog do kog datuma. „Organizaciono izvesno nešto mora da se menja i već se menja. Sada imamo i neke nove ljude i njihovo iskustvo i to mora dati svoje rezultate“, kaže Jeremić.
Na pitanje Vamedie šta je po njegovom mišljenju neuspeh ove vlasti u godinu dana Jeremić ponovo navodi organizaciju sistema.  

image „Nismo uradili odredjene organizacione stvari , nedostaju sistematizacije i slično. Ali dobro to nam je jasno i menjamo to, idemo dalje. Znate, nije epohalan uspeh napraviti neku zgradu za javno preduzeće ili je rekonstruisati , umiti na neki način, to može svako. Ali kome trebaju zgrade? Je li to suština? Nije , moja ideja je da objedinimo naplatu recimo i pojeftinimo stvari za gradjane , a ne 150 kvadrata u kojima će neko komforno da radi. Zgrade postoje i šta sad da pravimo noviju? Ne , bitnije je šta se radi u tim zgradama“, kaže Jeremić.
Po njegovom mišljenju nije sve bilo savršeno, ali savršeno je i nemoguće, a na sitnicama i manipulacijama napravljena je negativna priča o vlasti.
„ Pali smo na glupostima. Na onom najsitnijem. Ni na čem velikom nismo pali , nego na organizaciji, pa priče o automobilima i reprezentaciji. Tu se daje mogućnost manipulaciji.Čim nekom daš mogućnost da manipuliše , nešto te ogovara i priča odmah si u problemu. To mora biti rešeno boljom organizacijom“, tvrdi Jeremić.
Član Veća Borisav Radojičić je na sednici Skupštine rekao da je suština u kvalitetu te i da izveštaj o godinu vlasti ne govori o tome kako je sve uradjeno uticalo na bolji život gradjana. „Potpuno se slažem sa tim. Ali, nama su zapali veliki projekti. Ja kad sam bio direktor Direkcije asfaltirao sam 120 ulica. Ali ne može se ponovo to jer je to završeno. Mora da se ide dalje. Mi imamo problem sa urbanizmom i to će trajati. To je strašno, nema sistema i zato u nekim stvarima idemo iznova istim tragom. Mnogo toga nedostaje i na mnogo mesta krećemo ispočetka. Ali počeli smo da menjamo i to može ići samo na bolje“, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.