Književni klub objavio monografiju

imageKnjiževni klub Valjeva je osnovan još 1984. godine, a od početka godine grupa valjevskih umetnika odlučila je da pospeši rad samog Kluba i pokrene izdavačku delatnost. Namera je da pažnja čitalačke publike bude usmerena prema Valjevu. Prvo izdanje je monografija Tri kosa.

„Književni klub je osnovalo desetak entuzijasta sa ciljem da pokažemo nešto novo i drugačije jer nekako nam se grad uspavao. Svako od nas ima ideje i ako samo jedan mali deo uradimo onda smo uradili dosta“, rekla je predsednica Kluba Marija Škornički.
Glavni i odgovorni urednik izdavačke delatnosti Zoran Mujebegović najavio je nekoliko edicija od kojih je monografija Tri kosa knjiga koja je u segmentu Inspiracija Valjeva. I u okviru te edicije izdavaće se knjige koje se tiču baš Valjeva. Edicija Stop press publicistička edicija gde su u pripremi dve kjige i Glava šećera koja je predvidjena za pripovetke i romane. Ova monografija je čudna monografija gde 10 % ima Tri kosa , a njihovo je učešće 100%. Spojili smo istoriju Valjeva, istorija vina , istorija kuhinje u Valjevu i mnogo drugih stvari“, rekao je Mujbegović.
On je najavio i izdavanje knjige Pesme o Valjevu čije će izdavanje pomoći preduzeće Bosis.

image Akteri Kniževnog kluba najavljuju pre svega rad koji će biti okrenut prema Valjevu i vrednovanju valjevskih vrednosti. Osvrt na ukupan gradski život i kako kažu pojave od vrednosti kao što je restoran Ti kosa.
Kao suizdavač pojavilo se Udruženje za zaštitu tradicije i kulture valjevskog kraja za koje kažu da će tek biti promovisano , a njihov rad vidjen. U ime tog udruženja Marinko Lugonja najavio je blisku saradnju sa Književnim klubom. “ Sam naziv dovoljno govori o radu , cilj nam je da ovekovečeno ostne i vrednosti Valjeva , ali i značajnih ljudi u Valjevu. Kroz obične ljude oslikaćemo različtie periode u Valjevu“, rekao je Lugonja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.