Još dva projekta za sportsku infrastrukturu

imageGrad Valjevo konkurisaće sa još dva projekta prema ministarstvu omladine I sporta. Ukoliko budu prihvaćeni grad će za devet miliona dinara rekonstruisati jedno školsko dvorište I uraditi jedan sportski teren.

Poslednjih godina u Valjevu je uloženo dosta novca u sportsku infrastrukturu, a sudeći na osnovu dva nova projekta sa kojima grad konkuriše u ministarstvu omladine I sporta ta ulaganja biće I nastavljena.
1.            Ministarstvo omladine i sporta je objavilo poziv za podnošenje predloga programa/projekta koji se odnose na prilagođavanje postojećih sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije potrebama osoba sa invaliditetom. Osnovni cilj projekta je stvaranje uslova za obezbeđenje pristupačnosti postojećih sportskih objekata osobama sa invaliditetom.
Grad će konkurisati za dobijanje sredstava za OŠ “Nada Purić” za rekonstrukciju školskog dvorišta, kao jedinog sportskog terena koji deca sa posebnim potrebama mogu da koriste i nabavku i ugradnju rampi koje su neophodne za kretanje ove dece. Bitno je napomenuti da ova škola ima 5 odeljenja dece sa posebnim potrebama, koja se, ili otežano kreću, ili koriste pomagala i invalidska kolica. Vrednost projekta je 3.748.734,00 sa PDV – om.
2.            Ministarstvo omladine i sporta je objavilo poziv za podnošenje predloga programa/projekta koji se odnose na završetak izgradnje sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije.Prioritet imaju programi/projekti koji se odnose na finansiranje radova na otvorenim sportskim terenima i tribinama čija izgradnja je započeta ali nije završena, kao i njihovo stavljanje u upotrebu. Osnovni cilj projekta je stvaranje uslova za odvijanje sportskih aktivnosti i korišćenje sportskih objekata od strane svih kategorija stanovnika.
Grad, će konkurisati za projekat parternog uređenja КP 1019, odnosno, dečijeg igralište u Rađevom selu. U Rađevom selu ne postoji adekvatan prostor za igru i rekreaciju, pa bi realizacija ovog projekta značajno uticala na animiranje dece i omladine na igralištu i mini basket terenima. Najmlađi bi terene koristili za igru i rekreaciju, te bi im to ujedno bilo i mesto okupljanja i druženja. 
Vrednost projekta je 5.577.155,40 sa PDV-om.

image U medjuvremenu u ovoj godini se očekuje I nastavak radova na sportskom terenu na Poparama čija je gradnja započeta prošle godine , ali je zbog nedostajuće dokumentacije obustavljena.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.