Oživljavanje Divčibara kroz avanturistički park I staze

imageU cilju razvoja Divčibara Turistička organizacija Valjeva raspisala je tender za izgradnju zabavno-avanturističkog parka u centru Divčibara. Slede pešačke I mounti bikes staze.

Nakon što je ove zime konačno proradila ski staza na Crnom vrhu na konferenciji za novinare potom najavljeno je još ulaganja u nama najbližu planinu. TO je konkurisala kod ministarstva turizma sa projektom avanturističkog parka, pešačkih staza I mountain bikes stazama. Ministarstvo je za ovu namenu opredelilo 10 miliona dinara. “ Samo igralište je zapravo dečije igralište , ali pošto je predvidjena I stena za penjanje miistarstvo to kategorizuje kao avanturistički park. Park će biti izgradjen preko puta crkve , u samom centru Divčibara ispod hotela Maljen. Procena je da bi park trebao da košta oko 5 miliona dinara , ali će se konačna cena znati tek nakon završene javne nabavke”, kaže David Maksimović član Radne grupe za Divčibare.
TO je raspisala javnu nabavku , a ponuđač je u obavezi da izvrši pripremne i zemljane radove, te nabavi adekvatan mobilijar. Između ostalog, u parku se predviđa postavljanje veštačke stene, drvenih mostića za ravnotežu, razboja, visećeg avanturističkog mosta, drvenih indijanskih kućica, ljuljaški, klackalica, raketa penjalica i slično.
“ Zanimljivo je da će recimo te tri mountain bikes staze biti kategorisane kao laka , srednja I teška I kao takve naći će se u kategorizaciji Biciklističkog SS , što praktično znači da će izuzev vežbanja na tim stazama moći da se održavaju I takmičenja u toj vrsti biciklizma na nivou države”, dodaje Maksimović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.