Nekadašnji inspektori dobili zatvorsku kaznu

imageNekadašnji načelnik Odseka za suzbijanje kriminaliteta valjevske policije Dejan Subotić i šef tima za suzbijanje narkomanije Milan Ćulafić odlukom Višeg suda u valjevu osudjeni su na osam odnosno sedam godina zatvora zbog primanja mita od narkodilera prodaje heroina.

Viši sud u Valjevu osudio je Dejana Subotića na osam, a Milana Ćulafića na sedam godina zatvora zbog primanja mita od narkodilera, kako bi ga zaštitili od policijskih akcija, i zbog prodaje kilograma zapljenenog heroina za 12.000 evra.
Pomenuta lica uhapšena su  2013. godine, a optuženi su da su “štitili” narko dilera Gorana Đokića, tako što su mu otkrivali planove policije za akcije pretresa i hapšenja trgovaca drogom. Za uzvrat, kao naknadu za “zaštitu”, Đokić im je u nekoliko navrata tokom tri godine “saradnje”, nedeljno plaćao od 100 do 150 evra.
Inspektore je, u zgradi PU Valjevo uhapsio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a da bi potopm naredne godine bilo otkriveno i da su isti , Đokiću za 12.000 evra prodali kilogram heroina, prethodno zaplenjenod od uhapšenog dilera iz Kragujevca .

Obojica nekadfašnjih inspektora na sudu su negirala krivicu tvrdeči d aim je sve smešteno od strane narkodilera koje su ranije hapsili .

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.