Letnje škole u Petnici

imageLetnje škole su namenjene polaznicima koji ove godine prvi put učestvuju u radu pojedinih petničkih obrazovnih programa.

21. do 29. maj: letnja škola psihologije.21. do 31. maj: letnje škole multidisciplinarnog seminara, seminara matematičko-tehničkih nauka i eksperimentalne biologije i hemije.Letnja škola psihologije
Cilj letnje škole psihologije (21. – 29. maj) je uvežbavanje metodoloških veština i tehnika izražavanja. To se postiže kroz realizaciju metodoloških zadataka (individualni rad) i psiholoških istraživanja (grupni rad). Polaznici će slušati i predavanja iz raznih oblasti psihologije. Neke od tema su: statističko zaključivanje i statističke tehnike, kako govorimo unazad, kako opažamo boje, šta rade klinički psiholozi, kako izgledajy istraživanja učenja lavirinta, šta je persuazija i kako se ispituju njeni efekti, kao i šta nam međunarodna istraživanja sposobnosti govore o sistemy obrazovanja u Srbiji. Na programu je i radionica koja je osmišljena u cilju redukcije stigmatizacije osoba sa problemima mentalnog zdravlja. Saradnici i predavači na seminaru su iz Laboratorija za eksperimentalna istraživanja u Beogradu i Novom Sadu, Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, Instituta za mentalno zdravlje i Univerziteta u Alberti. U saradnji sa programima koji teku paralelno, polaznici će imati nekoliko grupnih aktivnosti, poput filmske večeri, grupnih diskusija i debata.

21. do 31. maj
Multidisciplinarni program
Letnja škola je predviđena za rad na samostalnim projektima koji će obuhvatiti teme iz prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Polaznici će kroz ovaj rad upoznati naučny metodologiju, publikacije, kritičko mišljenje. Takođe će im biti pružena prilika da sagledajy praktični rad u laboratorijskim uslovama i na terenu. Po završetku projekata, polaznici će prezentovati rezultate svog rada pred grupom. Planiran je niz predavanja, koja će se realizovati kroz koncept debate, o različitim naučno-popularnim temama.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.