Veće menja izveštaje o radu

imageUstanove kulture i druge institucije u gradu moraće po odluci Gradskog veća da dostave programe poslovanja koji sadrže realan opis stanja, analizu zposlenih ne samo njihov broj i programe poslovanja koji sadrže planove za naredne godine. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić poručio direktorima da nije samo bitan broj programa već i njihov kvalitet.

Gradsko veće usvojilo je programe i izveštaje poslovanja ustanova kulture u našem gradu uz nekoliko zaključaka i očito mišljenje da se godinama programi samo prepisuju bez prave analize njihovog učinka . „ Imate trideset dana da dostavite izveštaj o situacji u ustanovama kulture. To podrazujmeva sve počev od stanja objekata u kojima radite preko stanja u kome se trenutno nalazite do analize broja zaposlenih. Prostor , potrebe, mogućnosti, situacija. To u Vašim izveštajima i programima, gospodo draga nema“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić napominjući da dostavljeni izveštaj mora pre svega sadržati percepciju i sagledavanje stanja gde koja ustanova sebe vidi za narednih 10 godina.
Na sednici Veća kada su usvajani programi poslovanja za ovu godinu član Veća Borisav Radojičić je još tada skrenuo je pažnju na činjenicu da se stiče utisak da se programi samo kopiraju , da nema novih sadržaja , ali ni potrebne analize. Na poslednjoj sednici Veća Radojičićev još ranije iskazan stav imao je podršku ostalih članova Veća.

image „Pobrajanje programa je nešto što priliči hroničarima, a ne izveštajima o poslovanju. Posebno se osvrćem na Centar za kulturu koji mora doneti svoj program i vidjenje poslovanja u narednih pet godina . Mislim da nije rešenje da Centar za kulturu postane mesto za takmičenje po broju programa već po kvalitetu sadržaja. Nema potrebe da svaki dan imate program jer Smiljaniću nisi novinar da svaki dan moraš imati tekst već je bitno da sve ono što se radi privlači interesovanje gradjana, bude sadržajno i kvalitetno“, rekao je Jeremić.
Na sednici Veća moglo se čuti da u narednim izveštajima mora biti dostavljena i naliza zaposlenih ne samo njihov broj već i radna mesta , kvalifikacija.
Veće je jednoglasno podržalo predložene zaključke , a direktorima je ostavljen rok od trideset dana da traženo i dostave.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.