Na sedmom protestu Valjevaca pegla na čelu kolone

imageIako je sedme večeri počeo sat vremena kasnije, u 19 umesto u 18 časova, još jedan „Protest protiv diktature“ okupio je stotinak Valjevaca u protestnoj šetnji čiji je glavni simbol ovoga puta bila pegla!

Staru peglu jedan od iskusnih šetača nosio je na čelu kolone, uz već prepoznatljiv transparent „Valjevo“ viđen i na subotnjem velikom protestu u Beogradu.
„Pegla je simbol RIK-a i celokupnog režima Aleksandra Vučića. Pokušavajući da negiraju tako očiglednu krađu izbora, RIK je na sednici direktno prenošenoj pokazao navodno ispravne glasačke listiće, za koje se iz aviona vidi da nikada nisu bili savijeni i tako ubačeni u glasačku kutiju. Nosimo im peglu da kad tako manipulišu, onda neka to urade sa pravim aparatom za domaćinstvo“, ispričali su Valjevci.
Upravo zbog toga, tokom protestne šetnje najviše se skandiralo „Vučiću lopove, peglao si izbore“, uz „nećemo diktaturu“.
Za razliku od prethodnih večeri, kada se kolona šetača kretala mahom ulicama u centru grada, večeras su Valjevci odlučili da posete Naselje Oslobodilaca Valjeva, najveću gradsku stambenu četvrt, a potom su se Pantićevom vratili do zborišta – Gradskog trka.
Sedmo veče protesta, kao i prethodne, prošlo je bez problema.

S. V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.