Grad prodaje kamp Brezu na Divčibarama

imageGrad Valjevo doneo je odluku o prodaji kampa Breza na Divčibarama. Na mestu odavno zaraslom u korov novi kupac trebao bi da izgradi hotel i sportsku salu.

Kamp Breza koji je već dugo prepušten zubu vremena ukoliko se pronadje odgorajući kupac mogao bi postati značajno mesto na Divčibarama. Naime, kamp Breza svojevremeno je bio vlasništvo JP „Valjevo turist“ koje je i gazdovalo ovim prostorom i objektima , ali je sam kamp postao omča oko vrata ovom preduzeću pa i gradu Valjevu nakon što je preduzeće „Auto Srbija „ na osnovu dobijenog spora u vezi ovog kampa ispostavilo račun JP „Valjevo turistu“ pa i samom Valjevu na više od 20 miliona dinara. U pitanju su bila neplaćena vlasnička potraživanja u „Breza kampu“ na Divčibarama.Račun u blokadi bio je dovoljan signal da Grad ugasi ovo preduzeće i formira Turističku organizaciju . 
Odlukom Skupštine grada prostor kampa Breza sada će biti ponudjen na prodaju i to 2.14.90ha zemljišta sa još tri postojeća objekta. Kupac će se ugovorom obavezati da na predmetnoj parceli grada izgradi : hotel sa minimum 80 soba sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitness centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Pored hotela novi kupac preuzeo bi obavezu izgradnje zatvorene sportske sale  sa pomoćnim sadržajima u suterenu, ambulanta , svlačionica i sanitarni blok. Uz postojeću salu kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, al ii otvorene sportske terene za fudbal(1), košarku (4) i odbojku i teren za rukomet(1). Za potrebe priključenja novoizgradjenih objekata na infrastrukturnu mrežu , potrebno je na parceli izgraditi elektroenergetske objekte, vodovodnu mrežu, uredjaj za biološko prečišćavanje otpadnih voda kao i instalaciju od 100Vva dizel agregata.
Ugovor sadrži i dve kaluzule kojom se kupac obavezuje da u roku od tri godine mora predmetnu parcel mora privesti nameni ili će se ista vratiti prvom vlasniku i kaluzulu da će prodavac u slučaju raskida ugovora zadržati 20% kupoprodajne cene.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.