Beogradjani pokušavaju da prevare borce KO

imageValjevsko Udruženje boraca ratova od 1990 je saopštilo da veterani iz Beograda pokušavaju da zloupotrebe rezerviste KO obećavajući im isplatu dnevnica dok zapravo pokušavaju da iznude uplatu članarina.

Udruženje boraca ratova od 1990 godine nije član boračke asocijacije iz Beograda i napominjući tu činjenicu upozorilo je borce KO da su obećanja koja pomenuta beogradska asocijacija daje o isplati ratnih dnevnica zapravo lažna.
„Prvo su počeli da lepe obaveštenja sa pozivom borcima da im se jave jer, navodno, garantuju sigurnu isplatu ratnih dnevnica. Onda su naši borci počeli da dobijaju pisma na kućne adrese. Sadržaj tih koverti je ponomoćje za advokata koje treba da potpišu i uz svoje podatke vrate pošiljaocu, ali i nalog za uplatu na iznos od 1.000 dinara, navodne članarine tom udruženju – priča predsednik valjevskog UBR-a Ljubomir Bradić.
Bradićsmatra da ov akv o postupanje mora biti ispitano od strane nadležnih istražnih organa jer izmedju ostalog beogradska asocijacija nezakonito je došla u posed adresa i podataka o borcima KO.” Počev od toga što traže uplatu članarine od ljudi koji nisu članovi njihovog udruženja, do toga što se nameće pitanje od kuda im podaci o našim rezervistima, jer znaju da li čovek još živ, na kom je ratištu bio, do imena, adrese i broja telefona. To nisu javni podaci i moguće ih je dobiti samo od vojnog odseka. Mi, iako smo jedno od najjačih udruženja u Srbiji, znamo kontakte samo naših članova, ali ne i članova ostalih boračkih udruženja u Srbiji“, kaže Bradić.
Po svemu što je do sada više nego očito Bradić zaključuje da Srpski ratni veterani pokušavaju da dođu do „lake zarade“ i iskoriste muku učesnika ratova u bivšoj Jugoslaviji, koji se već godinama sude za neisplaćene ratne dnevnice. On podseća da je jedini siguran način za ostvarivanje te naknade tužba na osnovu novog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, te da je takvu prvu presudu u Srbiji, kojom je obeštećen jedan rezervista, nedavno doneo Viši sud u Valjevu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.