Sanacija udarnih rupa i asfaltiranje

imageOvih dana počelo je krpljenje udarnih rupa na gradskim ulicama toplim asfaltom. Uporedo sa sanacijom kreće i asfaltiranje pojedinih gradskih ulica.

Za razliku od ove zime kada su udarne rupe sanirane hladnim asfaltom , prava sanacija počela je sada od Ulice Vladike Nikolaja, Suvoborske pa potom sledi centar grada. „ Mi smo u jednom trenutku želeli dasaniramo sve udarne rupe u gradu, ali videli ste šta se dogodilo , najveći broj tih rupa zapravo nisu imale dovoljnu dubinu kako bi mogle biti potpuno sanirane pa je taj hladni asfalt vrlo brzo propao . Sada radimo trajnu sanaciju , asfaltne baze počinju sa radom i očekujem da će taj posao biti vrlo brzo i završen“, kaže načelnik odeljenja za infrastrukturu i gradjevinsko zemljište Zoran Trifunović.
U narednim danima očekuje se i početak asfaltiranja u onim ulicama u kojima nje vodovod u medjuvremenu završio ili završava radove.“ Najpre ćemo na mostu kod Centra za kulturu promeniti ceo kolovozni zastor i to na potezu do benzisnke pumpe. Potom ćemo najpre asfaltiranje početi od Resavske ulice slede dva kraka Ulice Jakova Nenadovića gde je Vodovod završio radove. Nakon toga po programu sledi MZ Gradac, MZ Brdjani“, najavljuje Trifunović.
Ove godine na sprovedim tenderima za asfaltiranje makasamskih ulica i parkinga na teritoriji grada Valjeva predvidjeno je 9,8 miliona dinara, za redovno održavanje asaltiranih puteva na teritoriji grada 9,9 miliona dinara , a za redovno održavanje adfaltiranih ulica 8,8 miliona dinara. Cene su sa PDV-om, a izabrani izvodjač je preduzeće Kompresor ing.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.