„Dudl žvrlje“

      Нема коментара на „Dudl žvrlje“

imageOtvaranje izložbe "Dudl žvrlje" Aleksandre Nikolić-Vasiljević biće održano u subotu 1. aprila u 18 časova u Ogradnoj galeriji.

Aleksandra Nikolić-Vasiljević aka Velvet Alex, rođena je 1987. u Beogradu, gde je odrasla. Multimedijalna umetnica, animator u studiju animacije Jolene Luut, ponosna mama zverke po imenu Zoe, upijač inspiracija, velika žena u šarenim pantalonama, distributer lucidnih ideja i uzgajivač hrabrih tetovaža!
Završila srednju arhitektonsku školu, diplomirala modni dizajn i lutajući kroz ideje otkrila čari animacije i izražavanja na zidovima. U nedostatku zidova, ideje baca na papir.
Mantra koju svako jutro ponavlja je: Umetnost ne treba da se sviđa, umetnost treba da te natera da osećaš nešto!
Za svoje radove kaže:
„Tokom godina rada na frilesenskim projektima imala sam priliku da proučavam različite načine izražavanja kreativnosti. Zahvaljujući dostupnosti učenja putem interneta, slučajno sam nabasala na posebnu crtačku formu zvanu Doodle art.
Okrenuvši se potpuno tom pravcu umetnosti, napravila sam skice, ilustracije i oslikavala upotrebne predmete otkrivši da samo uz pomoć ruke i pribora mogu da izrazim svoje ideje.
Ova izložba je prilika da pomoću Ogradne galerije u Srbiji pokažem šta može sve kreativni um da stvori bez puno novca i nekog velikog prethodnog znanja.
Ideja je da ova izložba posetiocima da inspiraciju da nešto slično i sami probajukod kuće makar i uz papir i flomaster.“

Vakum

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.