Vuletić podneo ostavku, Ns se cepa

imageGO NS u Valjevu evidentno se cepa, s obzirom da je ostavku na mesto sekretara stranke u Valjevu podneo Predrag Vuletić.

Nakon što je lider NS Velimir Ilić najavio izlazak iz koalicije sa SNS-om, na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice predsedništva i izvršnog odbora stranke, Ilić je rekao da NS neće rušiti koaliciju koju predvodi SNS ni na republičkom ni na lokalnom nivou, jer uskoro ionako predstoje predsednički, a možda i parlamentarni izbori.“Ukoliko Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat NS ga sigurno neće podržati, jer me je zabolelo što je rekao da sam vodio trange-frange politiku i da sam mu uvredio porodicu, što nikada nisam uradio“, rekao je Ilić.
Da NS u valjevu ostaje u koaliciji sa SNS’om potrvdio je potom i Radovan Vlajković predsednik GO.
Valjevskim novinarima pismo ostavke dostavio je sekretar GO Predrag Vuletić koji navodi da od 15. februara više neće biti član ove partije. razlozi za podnošenje ostavke jeste kako kaže iskazana podrška od strane velimira Ilića Zoranu Čičku koji je privatizovao Krušik Akumulatore i kako9 Vuletić navodi od uspešne firme napravio firmu u blokadi. Vuletiću se ne dopada ni samoinicijativna Ilićeva odluka da napusti koaliciju što je kaže Vuletić, izazvalo razdor u stranci, napuštanje stranke od strane dva potpredsednika partija ,a na lokalnom nivou i cepanje stranke.“To je pocepalo stranku na lokalnom nivou“, naveo je Vuletić.
Na kraju pisma ostavke Vuletić podseća da u Novu Srbiju nije ušao zbog Velimira Ilića već zbog lokalnog funkcionera Jovana Tomića.

Na narednim izborima , po odluci predsedništva, NS neće podržati Aleksandra Vučića u slučaju da on bude kandidat za predsednika države.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.