Počinje sa radom Kancelarija narodnih poslanika

imageGrad Valjevo je jedan od deset gradova Srbije u kome će biti otvorena kancelarija narodnog poslanika. Rad kancelarije u kojoj će u Valjevu raditi poslanici Mihailo Jokić SNS i Djordje Milićević SPS , finansiraju CESID i Grad Valjevo.

Kancelarija narodnog poslanika biće smeštena u Gradskoj upravi. “ Mi smo kao grad učinili sve da sa svoje strane damo doprinos ovoj kancelariji u cilju poboljšanja komunikacije izmedju narodnih poslanika i gradjana. Nadam se da će kancelarija doprineti boljem rahzumevanju izmedju gradjana i poslanika pa i da će sami problemi biti prezentovani na jedan krajnje neposredan način, u direktonoj komunikaciji svakako da sve može biti mnogo bolje objašnjeno“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.
Kancelarija narodnog poslanika je smeštena na prvom spratu Gradske uprave, a kako se na samoj prezentaciji moglo čuti narodni poslanici dogovoriće se izmedju sebe o danima kada će primati gradjane. “ Bitno je da se ostvari kontakt izmedju nas poslanika i gradjana sjedne strane i sdruge strane onih koji vode ovaj grad i direktora preduzeća i ustanova. gradjani moraju da shvate da mi kao narodni poslanici ne možemo rešavati probleme jer mi ne zamenjujemo institucije sistema.Naša uloga je da pomognemo da se odredjeni problem reši, da dajemo odredjene savete i da jednom rečju pružimo logistiku kada su u pitanju ti pojedinačni problemi“, rekao je narodni poslanik Mihailo Jokić.
Jokiić najavlkjuje da ukoliko posrtoji problem više gradjana , naselja poslanici u tom slučaju mogu problem definisati kao poslaničko pitanje u Skupštini Srbije.“ Ono9 što je najvaž
nije i što je moj važan postulat to je da niko neće ostati bez odgovora. Svako ko nam se obrati dobiće odgovor na pitanje koje je postavio“,kaže Jokić.

Otvaranju kancelafrije prisustvovao je i Bojan Klačar direktor CESID-a koji je objasnio da sve realizuje uz podršku USAID-a. “ Mi ghovorimo o projektu koji je spojio četiri različite strane i narodne poslanike i grad i CESID i USAID. A sve sa ciljem da se postigne bolja komunikacija izmedju gradjana i poslanika , ali i da se promoviše funkcija narodnog poslanika jer gradjani imaju pravo da komuniciraju sa poslanicima i da ih pozovu na odgovornost. Problem će moći neki nećemoći da se reši , ali važno je da postoji dobra volja svih strana. Sve će funkcionisati po principu sastanaka“, rekao je Klačar.
sama kancelarija kako je predvidjeno projektom postojaće godinu dana i ukoliko se pokaže funkcionalnom nastaviće da radi i nakon predvidjenog vremena. “ Nije ideja da poslanici zamene institucije već da se pomogne gradjanima u rešavanju njihovih problema. Lokalna samouprava obavestiće gradjane o rasporedu dana i sastancima“, pojasnio je Klačar.
U Kancelariji će biti zaposleno jedno lice koje će primati pismene zahteve i pitanja gradjana i obaveštavati gradjane o vremenu sastanaka..
“ Što se mene tiče taj dan je petak, Djordje će odrediti svoj dan i predvidjeno je da to bude prvo jednom mesečno , ali može biti i jednom nedeljno u zavisnosti od obaveza u Skupštini.I odmah da kažem, ja nemam nikakve veze sa samom organizacijom, da ja nisam zaposlio tu devojku, ne znam ko je ona i ne znam kako je išao konkurs za njeno zaposlenje , mislim na tog asistenta. Ona će raditi deset sati nedeljno i ja sam joj rekao da kada bude definisala radno vreme, ako to bude 2 sata dnevno recimo od 10 ujutro ona mora biti tu već u pet do deset. to se mora ispoštovati. Očekujem da vrlo brzo javnost i gradjani budu obavešteni o sistemu rada.Satnica i gradjani se moraju poštovati“, rekao je Jokić.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.