Stenice zatvorile odeljenje ortopedije

imageZbog najezde stenica ispražnjeno je odeljenje ortopedije u valjevskoj bolnici. Prva pomisao bila je da se radi o šugi.

Hospitalizovani pacijenti odeljenja ortopedije najpre su dobili crvenilo na koži , a potom i nesnosan svrab što je nadlležne navelo na pomisao da se radi o šugi . Komisija je nakon toga ustanovila da se ipak radi o insektima . Kako Vamedia saznaje stenice su se na ortopediji naselile najverovatnije tako što ih je u svojoj garderobi doneo neko od pacijenata pa je upravo pacijentima koji su otpušteni naloženo da odeću spale.
 Nakon što je ortopedija zatvorena, iz PR službe Opšte bolnice stigla je potvrda da su uzrok tome insekti i da će rešavanje problema trajati dve sedmice.
– Rešenjem komisije za zaštitu od bolničkih infekcija, doneta je odluka da se Odeljenje ortopedije isprazni i da se preduzmu sve zakonom propisane i strukom predviđene mere za koje su odgovorni svi zaposleni. Pojačane sanitarno-higijenske mere će trajati naredne dve nedelje – saopštava rukovodstvo bolnice.
Trenutno se intenzivno radi dezinsekcija ceog prostora , a teži pacijenti su smešteni u prizemlje kod operacionog bloka.
Stenica je parazit koji se hrani krvlju , a praktično je najaktivnija noću kada izlazi iz svo staništa.Po saznanima Vamedie ovog insekta na ortopediji ima mnogo.  
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.