Bivši direktor tužio Toplanu

imageBivši direktor Toplane Dejan Filipović tužio je, sada već svoje bivše preduzeće, tražeći isplatu tromesečne naknade po prestanku radnog odnosa, ali i isplatu 10 prekovremenih sati. Svojevremeno javnosti predočena informacija da je Filipovićeva diploma sporna.

Sada već bivši direktor Toplane Dejan Filipović tužio je ovo preduzeće tražeći najpre tromesečnu isplatu zarade po prestanku dužnosti direktora. U Toplani kažu da su uz pribavljeno mišljenje nadležnih zaključili da Filipović nema pravo na ovu isplatu jer se takvo postupanje odnosi isključivo na funkcionere, a Filipović to nije bio.
Bivši direktor Toplane traži i isplatu neiskorišćenog godišnjeg odmora iz 2015. godine i preostalih 14 dana odmora iz ove godine. Filipović je u tužbi zatražio i isplatu 10 prekovremenih sati. Kako Vamedia saznaje vrlo je moguće da će Toplana vansudskim poravnanjem isplatiti Filipoviću 6 000 dinara koliko bi mogla da iznosi isplata svega navedenog na šta ima pravo.
Na jednoj od ranijih konferencija za novinare SNS-a šef pravnog tima Mihailo Milutinović izneo je u javnost informaciju da je diploma direktora Toplane Dejana Filipovića pod znakom pitanja sobzirom da je kako je tada rekao napisana pola ćirilicom pola latinicom. Na jednoj od kasnijih konferencija Milutinović je novinarima pokazao fotokopiju sporne diplome na kojoj se vidi da je najveći deo napisan ćirilicom dok je početno slovo imena latinično.
„ Da li se sećate kada sam govorio o kompetentnosti pojedinih gradskih rukovodilaca? Još tada kada je bilo reči o Toplani napomenuo sam da je diploma direktora Toplane pod velikim znakom pitanja jer je po nekim informacijama napisana pola ćirilicom pola latinicom. Pa molim vas koji fakultet, ozbiljan fakultet u zemlji izdaje takve diplome ? Evo sada smo doneli fotokopiju te diplome“, rekao je tada na konferenciji za novinare SNS-a šef pravnog tima ove partije Mihailo Milutinović, a danas zamenik presednika Skupštine.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.