Skupština o Vladi i danas

imageNa predlog mandatara Aleksandra Vučića da se rasprava nastavi narednog dana zbog nevremena u požeškom kraju zbog kojeg pojedini ministri moraju da napuste salu, predsedavajući je odredio da se sednica Skupštine nastavi danas u 10 časova.

Saša Radulović je rekao novinarima u skupštini da su poslanici pokreta "Dosta je bilo" napustili sednicu zbog, kako je rekao, verbalnog nasilja prema njima.
Lider SPS-a Ivica Dačić, najavljujući podršku izboru nove vlade, rekao je da su vlade SNS-a i SPS-a od 2012. uradile mnogo na poboljšanju položaja Srbije i reformama, a u polemici sa stavovima opozicije poručio je da DS nema nijedan ozbiljan argument, niti politiku.
Lider DS-a Bojan Pajtić je naveo da je sunovrat u državi mandatar Vučić nasledio sam od sebe, da se danas lošije živi, kao i da je javni dug povećan.
Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da je ekonomski deo ekspozea mandatara spisak lepih želja, dobre namere, ukazivanja na problema, ali da nema celovitog rešenja za probleme, navodeći da je važno prekinuti put ka EU.
Na kritiku lidera Dveri Boška Obradovića da je predlog o novoj vladi zapravo njena rekonstrukcija koja je mogla da bude obavljena bez izbora, Vučić je rekao da je smatrao da je najbolje da budu održani izbori, kako bi se videlo ko se nalazi na pet ili manje od pet odsto podrške građana.
Poslanici DSS-a su rekli da Vučić nije govorio o promeni Ustava, a Vučić je odgovorio da nije ni mogao da govori o tome jer nije bilo dogovora svih relevantnih činilaca. Istakao je da je to stvar dogovora političkih subjekata, a ne odluka Vlade.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.