Počela saslušanja u slučaju Prezident

imagePraktično dve i po godine nakon što su podnete krivične prijave protiv Saše Milinovića i Slobodana Gvozdenovića zbog napada na komunalne policajce ispred objekta Prezident tužilaštvo na saslušanje pozvalo komunalne policajce Darka Djukića i Rada Djurdjevića. Izjavu je do sada do Djukić dok će se pred tužiocem Djurdjević naći za desetak dana.

Još 20014. godine u noći izmedju 30. i 31 marta na komunalne policajce Darka Djukića i Rada Djurdjevića koji su bili u redovnoj kontroli radnog vremena ugostiteljskih objekata nasrnuli su sadašnji gradonačelnik tada kandidat za narodnog poslanika Slobodan Gvozdenović i Saša Milinović vlasnik objekta Prezident koji je i bio predmet kontrole.
Valjevska policija je još 7. aprila 2014. godine predala izveštaj o pomenutom napadu tužilaštvu , a samo nekoliko dana nakon toga krivične prijave u zakonskom roku podnela je i komunalna policija. Zbog slučaja napada na komunalne policajce sindikat komunalnih policajaca oglasio se otvorenim pismom , ali i pismom premijeru Aleksandru Vučiću tražeći da se komunalna policija zaštiti. Tek sada dve i po godine kasnije tužilaštvo kreće sa mrtve tačke u ovom slučaju. Za sada je nepoznato da li su predmeti  protiv Gvozdenovića i Milinovića zapravo razdvojeni jer su u dosadašnjem davanju izjave pitanja bila usmerena isključivo na MIlinovića i njegova činjenja.
  
Te sporne noći komunalni policajci Darko Djukić I Rade Djurdjević I komunalni inspektori Biljana Andrić I Jelisaveta Lazarević u redovnoj kontroli ugostiteljskih objekata konstatovali su prekoračenje radnog vremena objekta “Prezident”. Ceo slučaj ostao bi u okviru poslova redovne kontrole da se po navodima ovog sindikata nije u ceo slučaj umešao u to vreme budući poslanik Slobodan Gvozdenović. U službenoj belešci datoj kasnije u toku noći u policiji, komunalni policajci su naveli da je dat rok od 15 minuta da objekat završi sa radom I da je u trenutku izlaska iz objekta na njih verbalno nasrnuo budući poslanik Slobodan Gvozdenović. U izjavi je navedeno da im se Gvozdenović obratio ružnim rečima, obraćajući im se pogrdnim imenima, pitajući da li znaju ko je on, tvrdeći pritom da će isti 17-og postati poslanik , a policajci ostati bez posla. U zabelešci se navode I Gvozdenovićeve reči .” Budete li u buduće vas dvojica prišli ovom objektu , nestaćete I jedan I drugi”.
Gvozdenović je potom po rečima prisutnih očevidaca ušao u objekat I muzičarima rekao da nastave program , a gostima u lokalu da ostanu unutra. Istovremeno iz objekta je izašao vlasnik “Prezidenta” Saša Milinović koji je takodje najpre verbalno napao policajce , a potom pokušao I fizički da se sa njima obračuna. U tom pokušaju Milinović je izrekao pretnju da će u slučaju zatvaranja objekta, komunalnog policajca Rada Djurdjevića iseckati na komade. U trenutku dolaska policije Milinović je ipak fizički dohvatio Djurdjevića pocepavši mu pritom jaknu.
U prvoj izjavi za Vamediu Gvozdenović je tada rekao da navodi policajaca nisu tačni, a potom u gostovanju na VTV-u rekao da se radi o njegovoj ishitrenoj reakciji koju su, kako kaže, mediji podigli na jedan viši nivo. Gvozdenović je nakon ovog slučaja ipak postao poslanik , a u junu ove godine i gradonačelnik Grada Valjeva.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.