Nekultura sa primesama bahatosti

imagePravo je pitanje da li valjevski mediji i apeli koji se upućuju po pitanju nemarnosti gradjana uopšte imaju efekta kd svake godine za Tešnjarske večeri u ranim jutarnjim satima Tešnjar , Trg Živojina Mišića , plato Centra za kulturu izgleda kao smetlište. Radnici Vidraka za vreme Tešnjarskih večeri imaju mnogo više posla nego ostalim danima i rade u dve smene.

Svako ko prošeta gradom posebno delom u kome se održavaju Tešnjarske večeri u ranim jutarnjim satima može da ostane zaprepašćen količinom smeća koje gradjani ostavljaju iza sebe u večernjim i noćnim satima. Plastične flaše, ostaci nepojedenih sendviča, kokice, kutije i kese. “ Pojačali smo ekipe koje rade na čišćenju i imamo dve smene čak. Naši radnici su do 23 h na ulicama i čiste . To što vidite rano ujutro , to je smeće koje se baci posle 23h do njihovog izlaska ponovo ujutro. Naši radnici ostaju i prekovremeno u pokušaju da uklone smeće i očiste trgove , Tešnjar , ulice, ali izgleda da se toliko smeća baci da je to nemoguća misija“, objašnjava direktorka Vidraka Sladjana Marković.
Vamedia nije uspela ovog jutra i fotoaparatom zabeleži gomile plastičnih flaša isped Centra za kulturu nakon sinošnje žurke , ali se novinar Vamedie lično uverio u smetlište na stepenicama Centra.
“ Kante su na svaka dva metra , ne znam zašto ih gradjani ne koriste. Imamo situaciju da smeća ima oko kante , ali ga nema u kanti. Da li je toliko teško pružiti ruku i baciti smeće u kantu?“, pita Markovićeva.
Gotovo je neverovatno i razmišljanje nekih Valjevaca koji tvrde da je zaposlenima u Vidraku to i posao pa nek kako kažu čiste i izvesno oni će uvek smeće očistiti , ali da li je to istovremeno nekultura onih koji smeće bacaju na ulicu? Da li bi ti isti smeće razbacali po sopstvenom dvorištu i čekali da Vidrak dodje i očisti ili smeće bacali pored svojih dvorišnih kanti? Verovatno ne bi. Da li je onda sve to zajedno nekultura sa primesama bahatosti?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.