Načelnik se ogradio od mogućeg istupa zaposlenih

imageNačelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić oglasio se Saopštenjem za javnost povodom, kako je navedeno, medijskih napisa o šamaranju romskog dečaka . Vujić Subotić se kao izvor informacija u ovom Saopštenju poziva na medije koji su o ovom dogadjaju izveštavali i u skladu sa tim objašnjava zakonsku proceduru.

„Povodom natpisa o incidentu od 21. jula u kome je, kako mediji navode, učestvovao radnik Gradske uprave, Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove ograđuje se od svih pojedinačnih istupa i eventualnih incidenata zaposlenih.
Policijskoj upravi u Valjevu, na njihov zahtev smo ustupili snimke video nadzora sa zgrade Gradske uprave, kako bi se rasvetlile okolnosti događaja, potvrdilo, odnosno demantovalo učešće zaposlenog. Nakon izvršenja kontrole od strane MUP-a, uputili smo zvaničan dopis Odeljenju kriminalističke policije da, imajući u vidu snimke i mogući inkriminisani događaj, Gradskoj upravi bude dostavljen zvaničan izveštaj o slučaju na koji se odnosi predmetni snimak.
Nakon pribavljanja svih potrebnih informacija o spornom događaju, preduzećemo mere u okviru ovlašćenja propisanih zakonom.
Izražavamo žaljenje zbog nemilog događaja, jer Gradska uprava Valjeva ulaže značajne napore na unapređenju položaja stanovnika, naročito dece i predstavnika manjina u našem gradu.

NAČELNIK
Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu,
urbanizam i komunalne poslove grada Valjeva
Aleksandar Vujić Subotić

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.