Gosti Valjeva na prijemu kod gradonačelnika

imageU okviru održavanja 30. Tešnjarskih večeri u Valjevu boravi delegacija iz Velenja, gradonačelnik Bojan Kontič i Darko Lihteneker direktor Školskog centra Velenje. Pored delegacije iz Velenja u poseti Valjevu je i Ognian Zlatev, šef misije Evropske komisije iz Sofije i Valjevac Vlada Filipović, koji živi i radi u Briselu.

Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima  upriličio je prijem za goste. On je istakao zadovoljstvo što su predstavnici Velenja u Valjevu i podsetio na dugogodišnju bratsku saradnju ova dva grada, koja datira još iz vremena bivše Jugoslavije. Istakao je da je uputno i korisno da se saradnja nastavi u svim oblastima gde postoji obostrani interes. 
Rečeno je da protokol o saradnji u industriji, rudarstvu, kulturi, obrazovanju, sportu i drugim oblastima postoji. Naglašeno je da je saradnja prvo počela privrednim kontaktima. Saradnja između ova dva grada traje već desetak godina, a naročito je intenzivirana otkako je  slovenačka kompanija „Gorenje“ u Valjevu izgradila fabriku rashladnih uređaja, koja je zaposlila više od 600 Valjevaca.

„Između naša dva grada postoje mnoge sličnosti u raznim oblastima i zato mi nismo na početku saradnje, već ona traje duži niz godina i nadam se da će se saradnja dalje nastaviti, proširivati i napredovati“, rekao je gradonačelnik Kontič.
„Obrazovni centar „Gorenja“ iz Velenja i tehnička škola u Valjevu već su uspostavili dobre odnose i saradnju putem razmene učenika i njihove obuke, a uspešnu saradnju ostvaruju već nekoliko godina i osnovne škole iz Valjeva i Velenja, putem razmene učenika, sve do učenja slovenačkog jezika u valjevskim školama i učenja srpskog jezika u slovenačkim školama“, rekao je direktor Lihteneker.
Najavljena je poseta Velenju delegacije Valjeva do kraja godine.
 
Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol                                                                               

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.