Zgrade za dugove

      Нема коментара на Zgrade za dugove

imageGrad Valjevo pristupiće adaptaciji zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva u gradsku kuću . Istovremeno Veće potvrdilo nameru grada da se dug Vidoja Vujića prema gradu umanji za vlasništvo nad starom zgradom Železničke stanice.

Na sednici Skupštine odbonrici će razmatrati predlog Veća da se dug dug preduzeća Sloga koje je u UPPR-u umanji za vrednost zgrade stare Železničke stanice kod Vukovog spomenika. poreznici su ovaj objekat procenili na 29 miliona dinara , a dug Sloge po ranijim proračunaima iznosi 71,9 miliona dinara. Istini za volju još uvek je nepoznato koliko taj dug iznosi po UPPR-u jer iako je propšlo godinu dana od ulaska pomenutog preduzeća u UPPR valjevska poreska služba još uvek nije obračunala dugovanja. Vamedia očekuje da će po zahtevu za informaciju od javnog značaja ta informacija o dugu biti dostavljena u trenutku kada dug bude i obračunat . Zanimljivo je da prva rata duga prispeva već u avgustu.
Koliki god bio dug ovog preduzeća kao i preduzeća Vujić Valjevo program UPPR dozvoljava vlasniku u ovom slučaju Vidoju Vujiću da dug može izmirivati prodajom postojeće imovine. Novo Veće samo je potvrdilo odluku prethodnog da se deo duga prema gradu praktično konvertuje u vlasništvo. “ Trebalo bi na ovaj način ubuduće da rešavamo probleme velikih dugova prem gradu koji su na svaki drugi način nenaplativi.S obzirom da ovo preduzeće i još nekoliko preduzeća iz sistema Sloga ima još dugova prema gradu trewbalo bi da ubuduće na ovaj način rešavamo te dugove jer drugi način očito ne postoji. Svi objekti, posebno ovaj koji je predmet ovog ugovora , biće na korišćenju ustanovama kulture i zato bih zamolio direktore tih ustanova da pripreme predloge za adaptaciju posebno Centar za kulturu , Muzej da pripremi predloge objekata koji su van grada , a pripadaju gradu da vidimo kako da to pripremimo i da stavimo u funkciju. Preduzeće Vujići sva ta preduzeća imaju još dugova koji nisu mali i zato bi trebalo da na ovaj način rešavamo probleme“, rekao je Dragan Jeremić zamenik gradonačelnika.

image Član Veća Borislav Radojičić predložio je i Veće je usvojilo da se za svaki objekat koji bude vraćen u vlasništvo grada na bilo koji način mora odrediti namena u roku od šest meseci. “ Ništa nam ne znači da gomilamo objekte , ako nemamo rešenja za njih u smislu namene, rok od šest meseci je razuman rok da se namena odredi i pristupi adaptaciji shodno nameni“, rekao je Radojičić.
Gradsko veće potom je donelo i odluku da se pristupi adaptaciji zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva kako bi ta zgrada što pre bila stavljen u funkciju Gradske kuće.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.