Obavezni izveštaji za ustanove i preduzeća

imageUstanove i preduzeća u Valjevu će ubuduće po isteku šest meseci rada u godini podnositi izveštaj Gradskom veću o ispunjenosti predvidjenog programa , novina je koja je usvojena juče na sednici Veća .

Gradsko Veče razmatralo je je još 18 tačaka dnevnog reda medju kojima su izveštaji o radu i program za ovu godinu vljevskog obdaništa, Muzeja, Moderne galerije , Arhiva, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Studija Trnavac, Valisa i Centra za kulturu. Borislav Radojičić član Gradskog veća izneo je predlog koji je Veće jednoglasno prihvatilo. “ Trebalo bi da sviu korisnici budžetskih sredstava u letnjem periodu dostave izvešataje o izvršenju programa, urade jednu uporednu analizu izmedju donetog plana rada i ostvarenja . Najpre zbog problema koje imaju u poslovanju kako bi se blagovremeno preduzeče mere. takav izveštaj bi bio razmatran već početkom septembra . Ne treba da dozvolimo kraj godine da bi bili upoznati sa problemima već znatno ranije kako bi program za narednu godinu bio još bolji“, rekao je Radojičić.
Na veću se čuo i predlogh Dejana Bogojevića člana Veća zaduženog za kulturu koji jer predložio donošenje Startegije za razvoj kulture u valjevu , ali i formiranje Saveta za kulturu. “ To bi trebalo da bude stručno i savetodavno telo koje bi svakako unapredilo kulturu u Valjevu“, rekao je Bogojević , a Većnici jedniglasno prihvatili .
Medju razmatranim izveštajima bio je i izveštaj UFK Valis koji je usvojen , a Radojičić je članovima Veća skrenuo pažnju na činjenicu da su u Valisu najniže plate . “ U odnosu na druge ustanove Valis je potcenjen u iznosima zarada, članovi Veća bi trebalo to da znaju“, rekao je Radojičić.
Direktor Valisa Aleksandar Mijailović je objasnio da se radi o koeficijentima koji su usvojeni 2014. godine i koji važe za celu Republiku. “ Na žalost to je istina , zarade su izuzetno niske , ali takvo je stanje i u Čačku i u Užicu u svim gradovima Srbije . Grad valejvo svakako može da uputi zahtev ministarstvu za povećanje cene rada u našoj ustanovi , ali sam grad ne može podići zarade zaposalenih. Ipak vrlo je ohrabrujući stav koji se mogao čuti , a koji je i gradonačelnik potvrdio“, objašnjava Mijailović za Vamediu. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na sednici Veća u tački koja se odnosila upravo na Valis i priču o niskim zaradama konstatovao : “ Verujem da je situacija sa zaradama takva , ali mi smo tu da stvari menjamo na bolje“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.