Zbog greške katarstra čoveku uzimaju imovinu

imageValjevac Petar Petrović zbog administrativne greške u Geodetskom zavodu mogao bi da ostane I bez kuće I bez placa .  Razlog je u tome što se zove I preziva isto kao osoba iz Pričevića koja je preminula još 2003. godine.

Petar Petrović star 90 godina , bio je neprijatno iznenadjen kada su ga jednog dana posetili geometar I naslednici izvesnog Petra Petrovića iz Pričevića, sela nadomak Valjeva, tražeći svoju imovinu . Iako je Petar imovinu kupio pre pola veka I u istoj kući toliko živi njegova ubedjivanja da je imovina njegova , a ne nekog iz Pričevića nije imala mnogo efekata. Naslednici Petrovića iz Pričevića traže svoje I zbog toga su čak došli iz inostranstva.
Potpuna zabuna nastala je zbog činjenice da preminuli Petar Petrović iz Pričevića ne nosi samo ime Valjevca Petrovića već im se I očevi zovu isto, Bogoljub.
Petrović iz Valjeva odbranu svoje imovine zatražio je najpre u katastru gde su mu nakon provere rekli da se na njemu ne vodi baš ništa . Ovaj podatak umalo nije ubio vremešnog starca . I tako je krenula njegova borba da dokaže da kuća u kojoj živi jeste njegova I da ju je testamentom kao I ostalu imovinu zaveštao svojoj deci , a ne naslednicima Petra Petrovića iz Pričevića.
Interesantno je da je na deobi imovine iza pokojnog Petrovića iz Pričevića upravo deljena imovina Petrovića iz Valjeva sa stanom u Gundulićevoj ulici.

-Da li je i čija je greška, čudo neko ili nečija glupost, ne interesuje me, angažovao sam advokata ,kaže Valjevac Petrović.

Po saznanjima valjevskih medija , do  greške je došlo tako što je administracija Geodetskog zavoda, posle predatog zahteva advokata naslednika Petra Bogoljuba Petrovića iz Pričevića, njihov posedovni list zavela pod istim brojem kao i imovinu Petra Bogoljuba Petrovića iz Valjeva.
Petrović iz Valjeva inače poseduje svu dokumentaciju o svojoj imovini , počev od legalno izdatog A lista.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.