Odluka o sednici Skupštine danas

imageOdluka o tome da li će sednica Skupštine biti održana u ponedeljak biće doneta danas. Razlog eventualnog pomeranja je ste slava Grada Valjeva Duhovski ponedeljak.

Nakon što je stiglo odobrenje za predloženu koaliciju izmedju SNS-a i SPS-a , još juče se moglo čuti da je moguće da nastavak sednice Skupštine bude održan u ponedeljak. S obzirom da će u ponedeljak Grad Valjevo obeležiti svoju slavu Druge trojice odluka o datumu nastavka konstitutivne sednice biće ipak doneta danas u okviru nove koalicije.
S obzirom na usvojeni dnevni red na ovoj sednici biće izabrani skupštinski organi , a po informacijama koje su se do sada mogle čuti za predsednika Skupštine najverovatnije će biti izabran Milorad Ilić SPS , za njegovog zamenika Mihailo Milutinović SNS , a za sekretara Skupštine Djordje Pavlović SPS.
Nakon ove konstitutivne sednice uslediće i prva redovna sednica na kojoj će po dosadašnjim najavama za gradonačelnika Valjeva biti izabran Slobodan Gvozdenović SNS , za zamenika gradonačelnika Dragan Jeremić SPS dok su imena članova Gradskog veća za sada nepotvrdjena . Iako je u koalicionim najavam bilo reči da bi gradonačelnik mogao da iskoristi pravop po statutu grada i imenuje pet pomoćnika za sada je nepoznato da li će to pravo zaista i iskoristiti ili će se odlučiti za manji broj saradnika. Jedna od najava bila je vezana i za izmenu Statuta grada kojom se povećava broj članova Gradskog veća i donosi odluka o formiranju samo jedne gradske uprave kao što je to nekada i bio slučaj u Valjevu , ali izvesno i da koalicija potvrdi ovakvu nameru do promene Statuta neće doći odmah jer je potrebna priprema njegove izmene takjo da će sada izabrano Gradsko veće imati devet članova kao i do sada i do eventualne promene grad zadržati dve Gradske uprave.
O kadrovskim rešenjima obe strane za sada se samo nagadja , a nijedna ni druga strana ne smatraju da je to najvažnija tema. Kako se do sada moglo čuti , koaliciju okuplja zajednički interes koji se ogleda u boljitku za gradjane Valjeva što je kako kažu daleko važnije od kadriranja.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.