Neki problemi još nemaju rešenje

imageRadovi u Ulici Milovana Glišića su u najvećoj meri završeni i saobraćaj je normalizovan.U ovom delu grada još uvek je po svemu sudeći nerešiv problem kanalizacije u Ulici Kneza Jovice.

Rekonstrukcija Ulice Milovana Glišića započeta je prethodnih godina najpre deonicom od stare Sunca kafane , a potom nastavljena iz pravca Tešnjara.“ Problem je svakako kišna kanalizacija jer ovdde govorimo o veikom slivnom području. u ovom delu svakako je najveći problem Ulica Knez Jovice i zaista neophodnost da se uradi taj slivni kanal prema Kolubari.Već je poznato da tu imamo problem sa Zavodom za zaštitu spomenika u Beogradu .To je ogroman problem jer nama starom čaršijom jednim delom grada dakle gazduju Beogradjani koji u Valjeo dodju jednom u četiri goddini , a nekad ni tad“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Jeremić tvrdi da je posle toliko godina napora koje grad ulaže da bi se problem u toj ulici rešio jednostavno jasno da taj Zavod ne zanima kako ljudi žive u tom delu.“ Tim ljudima je zaista sve teže , ta rupa je pretnja svima , a da ne govorimo o tome da se nesnosan smrad širi celim ovim delom. Zavod niti ima projekat niti ima pare da to rekonstruiše, a od nas traže verovatno da to tako stoji.Mi ćemo izgleda na kraju morati da to o svom trošku i planu rekonstruišemo , to smo hteli i prošle godine , ali oni jednostavno nisu dali“, objašnjava Jeremić.

image Već ranije grad je saopštavao da Zavod traži da se ostaci turske kanalizacije koja se nalazi ispod pomenutih ulica rekonstruiše po postojećem izgledu, sami ne daju sredstva , a grad ih za takvu rekonstrukciju nema.
„Jedino rešenje koje mi imamo jeste da se tu uradi normalna kanalizacija , trećeg rešenja mi nemamo.Oni jednostavno ne nameravaju da bilo šta urade u Valjevu. ja zaista postavljam pitanje kada je i za šta , za koji spomenik ministarstvo kulture i taj Zavod izdvojio pare za bilo šta u valjevu?Koji je to spomenik. Mi poštujemo spomenike , ali ako zaista tvrde da ta čaršija vredi i da je značajna pa onda gospodo izdvojite pare i uradite to što treba“, zaključuje Jeremić.
Iako nekom može da zvuči smešno , ali grad je za vreme održavvanja Tešnjarskih večeri svake večeri imao posebnog čuvara pored velike rupe u toj ulici kako bi se sačuvala bezbednost gradjana.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.