Načelno dogovorena buduća koalicija

imageBuduću vladajuću koaliciju u Valjevu formiraće SNS i SPS. Vladajuća većina brojaće 44 odbornika. Na jutrošnjim pregovorima načelno dogovorena podela bez posebnog zalaženja u kadrovska rešenja.

Grad Valjevo u naredne četiri godine vodiće koalicija SNS-SPS , epilog je prvog dela jutrošnjih pregovora.Po informacijama do kojih je došla Vamedia ragovori su protekli u korektnoj i vrlo kooperativnoj atmosferi u kojoj je razgovarano o oblastima koje u narednom periodu treba u gradu razvijati.

Po jutrošnjem dogovoru grad će pristupiti izmeni Statuta kako bi bilo omogućeno Veće sa 11 članova. Na osnovu istog dogovora grad će ubuduće imati jednu Gradsku upravu, da li će biti iskorišćeno svih pet mesta za pomoćnika gradonačelnika koje statut grada i sada predvidja ostaje da se vidi u narednoj rundi pregovora.
Po saznanjima Vamedie o konkretnim imenima se nije razgovaralo i jedna i druga strana tvrde da za kadrovska rešenja ima još vremena kao i za nastavak razgovora. Posle ovih razgovora gotovo je izvesno da će gradonačelnik Grada Valjeva u naredne četiri godine biti Sobodan Gvozdenović prvi čovek valjevskih naprednjaka , a njegov zamenik Dragan Jeremić predsednik OO SPS- a i član IO socijalista Srbije.
Pregovarači su kako je i bilo najavljeno SNS Slobodan Gvozdenović, Mihailo Milutinović, Zorica Jocić dok SPS predvode u pregovorima Dragan Jeremić, Milorad Ilić i Djordje Milićević.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.