Grad konkuriše sa tri projekta

imageGrad Valjevo konkurisaće sa tri projekta kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. U pitanju su projekti sanacija tri škole čija je procenjena vrednost radova 16,4 miliona dinara.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima prošitrila je poziv u sektoru obrazovanja i zdravstvene zštite u kome lokalne samouprave mogu konkuristi sa tri projekta . Da bi predloženi projekti prošli bitan je stepen oštećenja objekta, broj korisnika ustanove , a gradovi koji konkurišu moraju imati pripremljenu tehničku dokumentaciju i da za tu namenu već nisu obezbedjena sredstva u lokalnom i u budžetu Srbije. Novina u ovom konkursnom pozivu je uslov da bi projekat bio realizovan jeste postojanje uslova na objektu za dobijanje energetskog pasoša .
Grad Valjevo konkurisaće sa projektima sanacije Ekonomske škole što podrazumeva sanaciju krova i fiskulturne sale, sanacija krova škole „MIloš Marković“ u Donjim Leskovicama i sa projektom gradjevinsko zanatskih radova u školi „Zdravko Jovanović“ u Poćuti.
Sredstva koja se traže u visini su od 16,4 miliona dinara za sva tri projekta , a upravo po prvom konkursu Kancelarije odobrena su sredstva za sanaciju krova i stolarije Medicinske škole . Radovi na ovoj školi su u toku , a Kancalerija je tada opredelila 27 miliona dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.