Danas Dan izazova

      Нема коментара на Danas Dan izazova

imageValjevo će danas biti učesnik Medjunarodnog Dana izazova 2016.godine. Pored sportskih klubova uešće u ovoj manifestaciji mogu uzeti I svi gradjani Valjeva , a o početku grupnog vežbanja potrebno je da obaveste Orgnizacioni odbor kako bi aktivnost bila zabeležena.

Dan izazova ima za cilj da animira što veći broj gradjana da se uključi kroz rekreaciju, igru, sportske sadržaje , ali I zabavu.Po pravilu Dan izazova nikoga ne isključuje po pitanju godina.
“Ovaj dan obeležava se po 21.put u Srbiji i Valjevo je od početka bilo uključeno. Nekada je devedesetih godina to bilo posebno značajno jer je zemlja bila pod sankcijama i to je bila prilika za saradnju sa gradovima u celom svetu.Sada se ovo učešće svodi na nivo Srbije. U Srbiji ima 95 prijavljenih gradova i opština i naš protivnik u ovom Danu po pitanju masovnosti i većeg broja uključenosti jeste Raška”, kaže Milorad Ilić u ime Organzacionog odbora
Suština učšća je vežbanje u trajanju od 15 minuta i centralni deo manifestacije biće održan u Pertizanu , a biće uključena i sva sportska društva i klubovi. Cilj Dana izazova je da budu uključene i škole , ali i svi gradjani koji to žele. Valjevo se ove godine nalazi u kategoriji gradova od 20 000 do 100000 stanovnika, a nekada se takmičilo u kategoriji od preko 100 000 stanovnika.
Sportski savez uključen je u samu organizaciju . „ U saradnji sa Asocijacijom „Sport za sve” u Partizanu sa početkom u 14 sati očekujemo predstavnike klubova i da obave tu 15-minutnu aktivnost kako bi se moglo sabirati. Potrebno je da se vežba neprekidno 15 minuta kako bi aktivnost mogla biti registrovana , a svi koji se odluče da se uključe svoje rezuatate moraju do 17 sati prijaviti Sportskom savezu”, rekao je Radomir Simić iz SS Valjeva.

U Danu izazova nema drugih posebnih pravila sem tog da vežbanje mora trajati 15 minuta i podrazumeva uključenje u bilo koji sport.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.