Uništava se sve bez razlike

imageRadovi u parku Pećina biće završeni ove nedelje, a u Direkciji napominju da su huligani već uništili WC koji je bio sredjen u parku. Istovremeno na meti huligana našla se i suvenirnica na Vidraku koja je bila rekonstruisana i sedišta na Studentu.

Od predvidjenih radova u parku Pećina ostalo je još postavljanje tartan podloge za odbojkaški teren i montiranje stene za penjanje za koju je izabran izvodjač radova. „ Mi nemamo problem sa radovima već sa huliganima koji su već uništili WC koji smo izgradili i uredili. Ta vrata su bila i zaključana , ali su oni ušli i izlomili sve što je moglo da se izlomi , ispisali sprejem vrata , napravili jedno opšte ruglo od toga. Smatrali smo da je takav objekat potreban s obzirom na sve sadržaje koje park sada ima , ali očito neki misle drugačije . Oni misle da sve to treba uništiti“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Po njegovim rečima neprestano se lome sedišta na košarkaškom terenu Studenta i trenutno je 15 sedišta potpuno izlomljeno. Ništa bolje nije prošla ni suvenirnica na brdu Vidraku. „ Mi smo tu prodavnicu uredili , ali neko je došao i sve to izlupao , apsolutno sve uništio . Ja to više ne mogu da razumem da postoji toliko negativne energije u ljudima . Oni pčito nemaju ideju kako da nešto poprave ili urede već kako da unište sve ono što se izgradi ili napravi . Izgleda da ni video nadzor nije dovoljno efikasan. Ja na žalost nisam imao podršku da se od postojećih zaposlenih u upravi organizuje jedna čuvarska služba , ali ne vidim drugo rešenje izuzev čuvara koji bi neprestano dežurali . Ovo više nema nikakvog smisla“, kaže Jeremić.

Jeremić kaže da je neophodno povećati iznose za kazne , efikasno sprovoditi postojeće odluke o komunalnom redu i uvesti fizičko obezbedjenje objekata. Gradska Direkcija je do sada u nekoliko navrata na osnovu snimaka sa video nadzora uspevala da u saradnji sa komunalnom i redovnom policijom identifikuje počinioce i naplati kazne. Zanimljiv je podatak je da su u većini slučajeva počinioci bile osobe starije od 20 godina.

image U Valjevu se na žalost poslednjih godina zajedno sa projektovanjem sve više razmišlja i o video obezbedjenju što podiže troškove , a u cilju da se ono što je uredjeno sačuva od uništavanja . Grad je u tom pravcu doneo i nove odluke o komunalnom redu , ali za sada očito nema dovoljno nadzora jer ruženje grada i dalje traje.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.