Radovi na Medicinskoj školi bez toaleta

imageUveliko traju radovi na Medicinskoj školi u Valjevu. Radove vredne 17 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.Još uvek nema proširenja tendera za toalete što je u Valjevu najavio premijer Aleksandar Vučić.

Medicinska škola u Valjevu dobiće potpuno nov krov I stolariju, ali će biti zamenjen I deo fasade koji će bti oštećen prilikom demontaže I montaže nove stolarije .
– Sledeće sedmice tako očekujemo da će 170 metara krova biti zamenjeno i sa spoljne strane prema Karađorđevoj ulici. Uporedo sa ovim, teku i limarski radovi, kao i zamena dela fasade koja je oštećena tokom ovih radova. Najzad, posle prvog maja počeće zamena stolarije, dobićemo nove drvene prozore koji su prošli nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, objašnjava direktor škole Aleksandar Maravić dodajući da očekuje, s obzirom da se dinamika potpuno poštuje, da školska zgrada dobije novo ruho i pre kraja juna i školske godine.

Radovi su vredni 17 miliona dinara , a finansira ih Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima I rok za završetak radova koji su počeli 4.aprila je 90 dana .Krov koji se trenutno menja dugogodišnji je problem škole I pretnja bezbednosti I deci I nastvnom osoblju.

image – Isto je i sa prozorima, jer nam je dve trećine njih zbog starosti zašrafljeno, pa ne mogu da se otvaraju i zatvaraju. Pored bezbednosti, rekonstrukcija će pomoći energetsku situaciju u školi, pa ćemo trošiti manje ogreva ,zaključuje Maravić.
Početak radova na Medicinskoj školi najavio je svojim dolaskom u Valjevo premijer Aleksandar Vučić koji je tom prilikom rekao da je obišao toalete u školi te I da će radovi biti prošireni upravo na taj segment. Kako Vamedia saznaje za sada nema najave da bi takvi radovi mogli zaista biti izvedeni u školi .
Zgrada podignuta 1906. godine, bila je deo kasarne artiljerijskog puka, a Medicinska škola, koja trenutno ima 673 đaka, uselila se u nju 1965. godine.

S,V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.